krzychoo88 Napisano 24 marca 2015 Udostępnij Napisano 24 marca 2015 Witam mam pytanie odnosnie dzwięku z tv na amplituner,a więc o wiele głosniej slychac gdy dzwiek jest z PS 3 na ampli a zupelnie inaczej jest gdy ciągnie z TV w jednym i drugim przypadku podlaczenie audio mam przez kabel optyczny+oczywiscie hdmi.Jest to dla mnie zbyt drastyczna różnica i chciałbym to jakos rozwiązac.Dodam ze jest to ampli denon x500 i głosniki eltax i ustawienia channel level nic nie dają.http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowe...mp;gclsrc=aw.ds Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 24 marca 2015 Udostępnij Napisano 24 marca 2015 1) Dźwięk "tej samej gry" bezpośrednio wprowadzony do ampli jest lepszy niż kiedy przechodzi ta sama gra przez tv i dopiero do ampli ? O to chodzi ? Jeśli tak to według mnie, o czym pisałem tv czasami degraduje dźwięk, jako ogniwo łańcuszka na torze audio ( bo to tylko tv).2) Jeśli natomiast chodzi że gra z ps3 jest głośniejsza od jakiegoś programu telewizyjnego, to może być kwestia wielu rzeczy np. nadawcy programu, opertatora tv, ustwień w Twoim dekoderze sat, ustwień głośności wejść w denonie( ale to niski model więc racej nie ma regulacji poziomu wejść i idzie równo), tego że tv po optyku nieco właśnie pogarsza i ścisza dźwiek, słebego daca IN optical w amplitunerze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychoo88 Napisano 24 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2015 No tak głownie chodziło mi o 2ugą opcje która napisałes i wszystko wiem w temacie zapewne jak piszesz odbiór od operatora tv.Dzięki za odp rozumiem ze nic z tym nie zrobie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 24 marca 2015 Udostępnij Napisano 24 marca 2015 Ja np. mam nc+ i siłę sygnału audio na wyjściu optycznym z tv moge regulować w tym dekoderze nc+. Jak jest na maksa to jest porównywalny ( ale nie zawsze) z sygnałami z odtwarzacza CD, radia , ale że jest tylko skokowa 10 puktowa skala narastania już opcja 9z10 powoduje że jest mocno ciszej względem innych źródeł dźwięku. Znajomy ma podpięty tv po optyku pod wieże HK to ogladane filmy i koncerty z usb tv mają o ok. 30% niższą głośność na wzmacniaczu niż muzyka z odtwarzacza CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychoo88 Napisano 24 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2015 Wiesz zdziwił mnie ten poziom dzwięku miedzy ogladanym tv a używaniem PS3 (muzyka,filmy,gry) dokladnie jak piszesz moze to byc 30% utraty głosnosci a nie raz sie dopatrzyłem co kanał to tez trza głosniej zrobic troche jest to wkurzające niema to jak odpalic konsolke i z niej puszczac film muzyke:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts