Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witajcie. mam do Was pytanie w sprawie sprzętu czytającego CD/mp3 itp

posiadam denona Denon DCD-520AE gra super - jednak odczytuje tylko CD

zastanawiam się czy np kupno jakiegoś blue-ray było by złym posunięciem ? byla by możliwość odczytu DVD oraz filmów zawsze cos icon_smile.gif

zastanawia mnie tylko że chyba musi być jakaś potężna różnica między tym denonem CD za (ok 750zł) a jakimś odtwarzaczem blue-ray za 400zł

z góry dziękuję za informacje icon_smile.gif

Napisano
Różnie bywa, kiedyś odkopałem jakieś stare odtwarzacze typu manta, samsung itd. dźwiek był różny. Nieraz był taki płaski techniczny, a nieraz taki zmiękczony, ciepły. Zależy jak się trafi, co się lubi. Różnica pewnie by była tym boleśniejsza jakbyś tak porównał wpinając jeden model i drugi we wzmacniacz i przełączał ta samą piosenkę, ale tak na codzień można się pewnie przyzwyczaić, czego oczy nie widzą....
Zestawy kina domowego sprzedają w zasadzie tylko w komplecie z breyem, klienci na nich słuchają muzyki, a niektórzy je chwalą za możliwoć odtworzenia płyt w formacie sacd, myślę że aż tak negatywnego wstrząsu nie przeżyjesz icon_wink.gif
Niezły w odtwarzaniu toru audio ( choć nie tylko ma inne zalety ) jest przyzwoity i stosunkowo niedrogi bluray pioneer bdp170 ( ok 420zł ). Tańsze to już tylko dwie koreańskie marki, a jak coś lepszej klasy, czy może marki to powyżej 1tys. 170 ma wyjście analogowe audio do wzmacniacza i wiadomo hdmi dla bluray. Jest opcja bodaj sound retriver, jakoś tam poprawiająca jakośc mp3 i innych plików. Niestety jak to w bdp żeby poskakać między katalogami plików muzycznych trzeba dać podgląd z tv icon_confused.gif Oczywiście można potem wyłączyć tv i już dalej tylko słuchać .
Co do różnicy to są, ale pomyśl że są też jakieś odtwarzacze dvd nawet po 100zł icon_wink.gif
Napisano
http://allegro.pl/super-cd-sony-cdp-x555es...5165254974.html

Sprzedający: hurtszkolny_pl
Wiesław KOBIERZYŃSKI
82-230 Nowy Staw

UWAGA !!!!! Odradzam kupowanie od tego sprzedającego. Sprzęt ( wzmacniacze,Cd ) jest z wystawki w bardzo kiepskim stanie. Nie ma nic wspólnego z opisem. Nie chcesz mieć problemów to nie kupuj. Kupiłem i mam problem. Gość jest oszustem. Nie ma co liczyć na zwrot pieniędzy i jakikolwiek kontakt z oszukańcem.