totek222 Napisano 2 kwietnia 2015 Napisano 2 kwietnia 2015 Siema Z góry przepraszam jak napisałem w złym dziale albo coś ale mam prośbę.Jestem zielony w sprawie audio i wql głownie chodzi mi o to żeby ktoś mi pomógł wybrac dobra amplituner albo wieże (maks cena 200 zł) do 4 głośników 2-75 w oraz 2 o mocy 50, jeszcze do tego jakis subwoofer (max 150)Patrzyłem na ten http://allegro.pl/subwoofer-jbl-esc-200-i5232120556.htmlCo o nim sądzicie Całe życie na słuchawkach pasuje się w końcu przerzucić Oczywiście wszystko używki Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 4 kwietnia 2015 Napisano 4 kwietnia 2015 Cześć.Przeniosłem Twój temat do działu Stereo, tutaj będzie na swoim miejscu (chociaż z taka liczba kolumn to do KD w sam raz ).Mam pytanie odnośnie tych głośników, dlaczego chcesz podłączyć 4 sztuki ? Odpisz, cytując
arti Napisano 4 kwietnia 2015 Napisano 4 kwietnia 2015 Gdzie to wszystko bedzie gralo (metraz pokoju), z czego bedzie leciec muzyka (cd, dvd, cos innego)? Odpisz, cytując
Angel Napisano 4 kwietnia 2015 Napisano 4 kwietnia 2015 Odpowiedz na pytania kolegów. Ja dodam takie pytania. Jakiej muzyki słuchasz?Czy wzmacniać musi amplituner? Bo lepszy będzie wzmacniacz stereo. Chyba, że potrzeba Ci też tunera radiowego we wspólnej z nim obudowie?Rzeczywiście cztery kolumny w jednym pomieszczeniu, to kiepski pomysł. Bo co Ci to da oprócz chaosu w scenie stereo? Nie będzie ani lepiej ani głośniej czy dynamiczniej.Stereo to dwie kolumny. I na ogół bez subwoofera. Po co Ci on? Kiepski subwoofer (jak ten pasywny z Twojego linku) może narobić więcej szkód niż przyniesie pożytku. A jeśli już, to powinien być aktywny z płynną regulacją odcięcia. Taki niestety kosztuje spore pieniądze.Podłącz po prostu do wzmacniacza jedną parę kolumn. Te lepsze. A jeśli będą niezadowalające dla Ciebie, to sprzedaj obydwie pary, dołóż pieniądze przeznaczone na subwoofer, może uskładaj jeszcze parę złotych i kup przyzwoite kolumny. Odpisz, cytując
Recommended Posts