malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Wiec tak ... Mam ta kolumnę w domu ale jak podlaczalam ja pod wieże to nic sie nie dzieje 😩😱. Wszędzie głucho. Nawet żadnego szmeru nie ma. 😕. Czy możecie mi powiedziec o co kaman??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 No pewnie są wylutowane wszystkie kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 wydaje mi sie ze jest wszystko przylutowane ale dla pewności i waszego podglądu przesyłam foto. Mam nadzieje ze cokolwiek na nich będziecie widzieli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 A czy przewody są przylutowane do terminali ? To bardzo dziwne, że nic nawet nie szumi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Cytat A czy przewody są przylutowane do terminali ? A co to jest i co najważniejsze gdzie to sie znajduje ???😳😳 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Z tyłu kolumny są wejścia na przewody, o to mi chodzi ?Nie ma jakiejkolwiek reakcji w głośnikach po podłączeniu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 A ... o to chodziło 😅 tak myslalam 😂. Niestety nic to nie daje. Chciałam sie zapytać jeszcze o jedna rzecz... Jak podłączę kable pod wieże a pozniej przytkne je do głośnika to ,czy powinnam cokolwiek usłyszeć? Jakies szumy , muzykę albo jeszcze inne dźwięki?? CZy raczej taki sposób na "sprawdzenie" głośnika nic nie da??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Oczywiście że tak. A co, tak też nic nie słychać ? Nawet pytnięcia, szumu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 No wlasnie nic. I tak sobie myśle ze moze cos z wieża jest nie tak? Albo zle ja podlaczylam 😂😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Poczekaj, od początku.Czy to są głośniki naprawiane przez Twojego tatę, czy wysyłałaś je już gdzie indziej do renowacji ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 To sa jeszcze te "regenerowane" przez ojca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Może przewody od cewki nie są przylutowane do wtyczek na koszu (czyli o wewnętrznej strony głośnika) ? Możesz tam zajrzeć i sprawdzić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Z tego co widze to jest wszystko przylutowane. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Na początek skombinuje jakies inne głośniki (moze od sąsiadki) tak zeby sprawdzić wieże. A pozniej zacznę sie martwić o głośniki. Ale to wieczorem albo jutro. Bo dzisiaj juz za bardzo nie mam kiedy. Jakbys miał jeszcze jakies wskazówki to bardzo plizzzz😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Masz w domu baterie paluszka ? Sprawdź przykładając końcówki kabla do baterii. Jeżeli wszystko jest połączone, to musi być jakaś reakcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Wiec tak ... Jak podłączam kabel sposobem na "paluszek" to jest dźwięk w głośniku niskotonowym(tym dużym)👍🏻. Ale nie ma żadnej reakcji w głośniku mniejszym to chyba wysokotonowy. niestety nie mam reakcji gdy podłączam głośnik pod wieże😱. Moze to wina wzmacniacza??? Dodam tez ze wieża tez nie jest pierwszej "młodości". Wzmacniacz Sony F410R, CD CDP-XE220 reszty nie wypisuje 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Może dlatego tato poddał się.A bardziej serio trzeba po kabelkach zobaczyć czy wszystkie są gdzieś podpięte, czy nie ma jakiś nigdzie nie przylutowanych. to, że głośnik nie szumi/puka przy paluszku to można jeszcze odkręcić, ważne by jakiekolwiek zagrały, wtedy można założyć, że połączenia są ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 maja 2015 Udostępnij Napisano 21 maja 2015 Sytuacja jest dla mnie prosta. Jeżeli głośnik reaguje na prąd, to znaczy, że działa. Choćby miał trzeszczeć, musi zagrać. To, że nie ma reakcji w innych głośnikach to znak, że jest problem w połączeniach, albo tego, że wklejone membrany zostały źle wycentrowane i nie pozwalają na prawidłową prace głośnika. A może po prostu w procesie regeneracji wystąpiły błędy uniemożliwiające jego działanie. Nie wiem. Jakbym miał możliwość sprawdzenia tego osobiście, mógłbym powiedzieć na ten temat coś więcej.Póki co nie wykluczałbym także błędów, lub uszkodzeń wzmacniacza, a także nieprawidłowości połączeń. Jaki to wzmacniacz ? Możesz opisać jak to podłączyłaś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 22 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2015 Cytat . Jaki to wzmacniacz ? Możesz opisać jak to podłączyłaś ? Wzmacniacz Sony F410R.Jak to podlaczalam ? Hmmm ...prawdopodobnie byłoby tak ze i tak byś nie zrozumiał z tego co pisze 😂 wiec wole przesłać foto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 maja 2015 Udostępnij Napisano 22 maja 2015 Rozumiem, że ustawiłaś poprawnie wybór kanałów, tzn. sekcja A i źródło CD. Masz w domu jakieś inne głośniki ? Wzmacniacz jest na pewno sprawny ? Ciężko coś stwierdzić, bez dodatkowych podłączenia tych Tonsili pod iny wzmacniacz. Masz możliwość pożyczenia kolumn od kogoś, lub zabrania wzmacniacza do kogoś i podłączenia tam do innych kolumn ?Nie ma innej rady jak upewnić się, co jest nie tak. Trzeba wykluczyć jedno albo drugie i wtedy będziesz miała pewność gdzie szukać problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 22 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2015 Chwilowo nie ma mnie w domu ale jak tylko wrócę to cos spróbuje pokombinować. Jak juz bede wiedziała co i jak to dam znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 maja 2015 Udostępnij Napisano 22 maja 2015 A sprawdzałaś na słuchawkach ? Gra ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 22 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2015 Czyli tak ... Podlaczylam wzmacniacz pod słuchawki i grało, wiec jeszcze raz spróbowałam podłączyć pod kolumnę i odziwo😳 gra , ale jak dam pokrętło volume na max. ( gra głośnik duży i malutki, niestety w tym średnim głucho 😔🙉). 😕Ale to i tak jest ledwo słyszalne. 👂🏼. Nie wiem co moze byc nie tak? Chyba jednak głośniki sa do du...y😕😕 bo wzmacniacz jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 maja 2015 Udostępnij Napisano 22 maja 2015 Przecież średni nawet nie ma przyklejonego zawieszenia do kosza głośnika. Poza tym to nie jest głośnik, który ma głośno grać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki27 Napisano 22 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2015 Nie ...wzięłam ten drugi z przyklejonym zawieszeniem ( bo były dwa: jeden z nieprzyklejonym a drugi niby"zrobiony" ). Wiem, ze to nie ten powinien głośno grać , ze to powinien być ten duży, ale i tak jak dam głośność na max to i tak go ledwo słychać( chodzi o ten duży). Dlaczego tak sie dzieje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts