marcelzwierzak #1 Napisano 16 maja 2015 Mam dosyć nowoczesną plazmę LG, która niestety nie posiada analogowych wyjść audio, ani wejścia na jacka. Wieża ma wejście aux w postaci 2 chinchów. Teraz pytanie: Czy jeżeli podłączę wieżę do tv kablem chinch-eurozłącze, to czy dzwięk pójdzie wieżą, jeżeli telewizję mam podłączoną kablem antenowym, a eurozłącze w tv obsługuje av1? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 16 maja 2015 W zasadzie wystarczy spojrzeć w instrukcję danego modelu tv, na tylny panel, albo przeczytać co samemu się napisało : Cytat Mam dosyć nowoczesną plazmę LG, która niestety nie posiada analogowych wyjść audio Płaskie tv mają zwykle mnogość wejść audio/video od starych typu "euro", po komputerowe, coaxialne, na hdmi kończąc.Natomiast wyjścia audio są zwykle dwa :- na słuchawki tzw.minijack. - audio cyfrowe/optical.To skąd, czy jak odbierasz daną audycję np. kablówka, sat, tv cyfrowa i jak nazywa się wejście czy av1, czy av5, nie zmienia funkcjonowania wejść dla sygnału więc IN nie zmieni się w OUT.Jak chcesz nagłośnić filmy z tv potrzebujesz między tv, a wzmacniaczem jakiegoś niedrogiego DACa, który zamieni sygnał audio optyczny na analogowy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach