nixon Napisano 26 maja 2015 Udostępnij Napisano 26 maja 2015 Tak jak w temacie.Ze względu na pomieszczenie zdecydowałem że kupię głośniki BOSE Acoustimas 10seria 5 .Cyz jest ktoś z was zorientowany jaki amplituner z tym dobrze zagra?Co mógłbym wybrać w tym przypadku?Z góry dzięk za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 maja 2015 Udostępnij Napisano 26 maja 2015 Witaj,Bose Acoustimass 10 V to zestaw, który nie jest wyjątkowo wymagający w kwestii mocy czy wydajności amplitunera, bardziej należy zwrócić uwagę na brzmienie amplitunera tak, aby uzyskać pożądany efekt.Jeśli szukasz systemu uniwersalnego, który efektownie nagłośni Twój salon filmem, efektami przestrzennymi, natomiast pozwoli także na komfortowy i przyjemny odsłuch muzyki, zwróciłbym uwagę na urządzenia marki Denon. Najlepszym rozwiązaniem będzie model AVR-X2100W (teraz w naszym salonie z Apple TV gratis) lub AVR-X3100W, któe dzięki dobremu wypełnieniu i raczej ciepłej, miękkiej charakterystyce świetnie zgrywają się z systemem Bose. Jeśli duży nacisk kładziesz na odsłuch muzyki, rozważ także amplitunery Marantz. Jeśli natomiast priorytetem jest kino domowe, myślę że najlepszym wyborem będzie Onkyo TX-NR636 lub jeśli budżet pozwoli, bardzo zaawansowany TX-NR838.Ostatnia z mojej strony sugestia - jeśli duży nacisk kładziesz na odsłuch muzyki, a musisz pozostać przy małych kolumnach, rozważ system Kef E305.Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadkuy pytań oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix66 Napisano 13 czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2015 Ja też mam ten sam problem,moje preferencje to głównie efekty przestrzene w grach oraz słuchanie muzyki.To jaki wybrać amplituner z danona? I czy Avr-x1100w by nie wystarczył w zupełności? bo ja celuje tak do 2000zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2015 W przedziale do 2000 zł. prawie zmieścisz się z modelem AVR-X2100W (urządzenie z polskiej dystrybucji z 3-letnią gwarancją) będzie to wyraźnie lepsze rozwiązanie, niż AVR-1100W. Zresztą jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na porównanie obydwóch modeli. W przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts