SzymonJLB Napisano 2 kwietnia 2008 Napisano 2 kwietnia 2008 Witam. Mam możliwość zakupu wzmacniacza ROTEL ra-921 z tym że jest on zasilany napięciem 110V. Czy jak wymienię transformator na inny będzie to dobrze chodziło, nie będzie miało jakiś spadków mocy itp. Czy poprostu taki interes jest nieopłacalny i nie osiągnę efektu jak z oryginalnego transformatora?Pozdrawiam.
RoRo Napisano 2 kwietnia 2008 Napisano 2 kwietnia 2008 SzymonJLBRaczej odradzam modele zasilane 110V. Wykorzystując transformator masz dodatkowy: wydatek, szum, klocek zabierający miejsce, no i pewne straty w jakości dźwięku (ale będzie to zapewne widoczne dopiero przy ciut wyższym sprzęcie).A przy tunerach i amplitunerach dochodzą jeszcze inne częstotliwości radiowe (ten sam zakres 87.50-108, ale inny krok).Pozdrawiam
Kibic1 Napisano 2 kwietnia 2008 Napisano 2 kwietnia 2008 Czasami się zdarza że model ma przełącznik napięć ,jeśli nie jest ze stanów jest to mocno prawdopodobne.Sprawdź tylną ściankę.
SzymonJLB Napisano 2 kwietnia 2008 Autor Napisano 2 kwietnia 2008 Ten wzmacniacz jest wystawiony na aukcji, i nie mam możliwości sprawdzenia. Gościu napisał mi tylko, że zwoj 110 jest sprawny. Może ma tez na 230 ale w takim razie nie działa, więc reczej nie bede sie bawił w wymiane transformatora i sobie odpuszcze, poszukam czegos innego.Pozdrawiam.
RoRo Napisano 2 kwietnia 2008 Napisano 2 kwietnia 2008 Cytat ... raczej nie bede sie bawił w wymiane transformatora i sobie odpuszcze, poszukam czegos innego. SzymonJLBTak będzie chyba najrozsądniej Lepiej nie kupić - niż kupić i być niezadowolonym...Temat zamykam - w razie chęci kontynuowania proszę o wiadmość.Pozdrawiam
Recommended Posts