SzymonJLB #1 Napisano 2 kwietnia 2008 Witam. W którym miejscu i w jakich odległościach ustawić kolumny podstawkowe w moim pokoju. Ewentualnie mogę wywalić kilka rzeczy jak widać troszke ich za dużo Pokój ma 16m2 i mniej więcej od połowy długości zaczyna się spad(jest to pokój na poddaszu) Chcę, żeby to zagrało. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stanisława #2 Napisano 5 kwietnia 2008 Sensownym miejscem jest krótsza ściana przy drzwiach gdzie teraz stoją meble. Głośniki możesz postawić na podstawkach obok mebli w narożach pokoju, lub na meblach jak nie są za wysokie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SzymonJLB #3 Napisano 6 kwietnia 2008 Właśnie są za wysokie :/ A jak postawie je obok mebli będą miały za mało miejsca, zastanawiam się nad przeniesieniem bebli do innego pokoju. A z czasem kupiłbym coś mniejszego. Ewentualnie mogę usunąć z pokoju dwie części mebli (te najdalej od siebie oddalone) Nie będzie to z dobrze wyglądały, ale pewnie lepiej zagra. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Belfer54 #4 Napisano 6 kwietnia 2008 SzymonJLBTak jak sugeruje Stanisława kolumny powinny stać na ścianie, na której obecnie stoją meble. A może ustaw je przed meblami. Tyle, że z boku masz drzwi wejściowe, może być trochę niewygodnie. Jeśli w kolumnach basrefleksy są z przodu można je ustawić blisko mebli. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
uczeń54 #5 Napisano 6 kwietnia 2008 (edytowany) witam... Kolegów obecnych i nieobecnych..Zgadzam się absolutnie... wskazany sposób sam przetestowałem......Kolumny stoją na krótszej ścianie przed meblami. Ponieważ Basrefleks wychodzi z tyłu, kolumny odstawiłem przed meble około 50 cm.Prawa kolumna stoi w związku z tym w świetle drzwi do pokoju...Cóż , czego się nie robi dla skutecznego ODSŁUCHU..pozdrawiam Edytowano 6 kwietnia 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach