muzykalny #1 Napisano 26 czerwca 2015 Witam. Mam 2000 zł + / - do wydania na sprzęt do pokoju o wymiarach 3,8 / 3,8, który spełniał będzie rolę odsłuchu przy produkcji live muzyki, wychodząc z focusrite scarlett 2i4, oglądanie filmów z dysku przenośnego do tv samsunga, grania na ps4 - czyli krótko mówiąc wszystko co w pokoju. Sprzęt nie musi być długowieczny, może być używany oczywiście - byle kompromis produkcji, filmów i gier był jak najkorzystniejszy. Wiadomo, najlepiej byłoby mieć kino domowe do filmów, kolumny do gier i monitory do produkcji, jednak to jeszcze nie czas na taki wydatek. Rozważam ofertę marantza pm-68 za 700zł i pozostanie 1300zł na kolumny, a w przyszłości spokojnie kolumny mogę dokupić z wyższej półki na tym wzmaku.Na monitorach się nie obeznałem - jest tego bardzo dużo na rynku... stereo kina domowego raczej odpada, no ale rozważę propozycje 2.0 / 2.1 Jak myślicie, co się sprawdzi najlepiej? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 27 czerwca 2015 Trochę specyficzne wymagania, ale ja po prostu polecę Ci w tym budżecie sprzęt odpowiedni do słuchania muzyki. Nagłośnić filmy też można, czy posłuchać produkcji. Wolałbyś kolumny podłogowe, czy raczej standowe? Choć jeśli piszesz o monitorach, to pewnie standowe?Czemu wybrałeś wzmacniacz Marantza? Bo są nie gorsze a nawet lepsze wzmacniacze w tym przedziale cenowym. Zależy co komu potrzebne i co lubi. Może napiszesz coś o swoim guście brzmieniowym, dźwięku jaki lubisz?Ma być on jaśniejszy, ostrzejszy, chłodniejszy, bardziej twardy i konturowy, czy ciemniejszy, łagodniejszy na górze, ocieplony, miększy, soczystszy, z lepiej wypełnioną średnicą, ładnymi barwami?Co do kolumn, to jak będą rozstawione, jakie masz możliwości? Jest miejsce by stały nie za blisko ścian tylnej i bocznych?Jak daleko Ty będziesz od nich siedział w trakcie słuchania, jaki będzie rozstaw kolumn (ile centymetrów)? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach