tomlodz Napisano 1 marca 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2007 Więc naświetle może po krótce moją sytuacje. Zakupiłem ostatnio zestaw kolumn Eltax discovery 5.1 za 300zł. Kolumny takie sobie ale cena była atrakcyjna więc kupiłem. Do tej pory posiadałem dwie kolumny Tonsil jedną 40 W drugą 80W ze wzmacniaczem Unitra pw9013. No i teraz co z tym zrobić. Kupić jakiś amplituner i podłączyć Eltaxy czy kupić jakiś porządny wzmacniacz stereo i wszysktie kolumny podpiąć? Zależy mi bardziej na muzyce. No i posiadam jeszcze takie cudo jak tu na aukcji : http://www.allegro.pl/item167391231_amplit...o_polecam_.html Miał ktoś z tym doczynienia wcześniej i jaką to ma moc orientacyjnie i czy te kolumny wytrzymają taki wzmak bo pamiętna kolumna tonsila 40W nie przeżyła 5 minut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 2 marca 2007 Udostępnij Napisano 2 marca 2007 Przezyja czy nie przezyja to zalezy od ciebie. Jak odkrecasz bez opamietania to tak jest. Lepiej zainwestuj w jakis nowszy amp. I nie podpinaj tych tonsili razen z Eltaxami bo bedzie tragedia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomlodz Napisano 2 marca 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2007 Rozwiń swoją myśl o tragedii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 3 marca 2007 Udostępnij Napisano 3 marca 2007 Tonsile to stare kolumniska ktore maja nie za bardzo jakosc dzwieku... W polaczeniu z eltaxami bedzie poprostu zle to gralo. chyba ze lubisz lomot. Ale to wtedy tez nie dobrze. Lepiej sprzedaj wszystkie i kup jakies Altusy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 3 marca 2007 Udostępnij Napisano 3 marca 2007 Altusy oczywiscie jak nie razi cie niska jakosc dzwieku. Bo jak lubisz dobrze posluchac muzyki to napewno kupisz jakies w miarw dobre kolumny do 1000zl. Wogole zle zrobiles ze kupiles 5.1 do muzyki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 3 marca 2007 Udostępnij Napisano 3 marca 2007 Cytat Miał ktoś z tym doczynienia wcześniej i jaką to ma moc orientacyjnie i czy te kolumny wytrzymają taki wzmak bo pamiętna kolumna tonsila 40W nie przeżyła 5 minut Nie miała prawa przeżyć. Według znanych mi źródeł, ten ampli daje 80W na kanał i potrzebuje dobrych kolumn. Te Eltaxy do stereo specjalnie nie nadają się. Jestem tego samego zdania co rafal735r, czyli: Cytat Lepiej sprzedaj wszystkie i kup jakies Altusy. . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts