mariauri Napisano 8 września 2015 Udostępnij Napisano 8 września 2015 Dzień dobry. To mój pierwszy post na forum. Szukam pomocy w doborze wzmacniacza do kolumn Zensor 7 (mam okazję kupić trochę taniej od znajomego)Nie mam dużego budżetu. Chciałbym kupić jakiś używany wzmacniacz w granicach 600 - 800 PLN. Muzyka odtwarzać będę z komputera.Wiem, że aby uzyskać lepszy dźwięk będę musiał zakupić konwerter - na obecną chwilę nie wchodzi w grę - brak funduszy ale w przyszłości na pewno w taki kupię. Pokój do nagłośnienia 24 m2 (4m x 6m. wys; 2,6m) - w zasadzie sama przestrzeń. Lubię dźwięk miękki głęboki. Muzyki nie słucham bardzo głośno. Przeglądałem allegro i olx. Czytałem trochę o wzmacniaczach rotela i luxmana. Obydwie firmy mają b. pochlebne opinie. Prośba o pomoc w wyborze wzmacniacza.Moje typy wzmacniaczy:Rotel RA-840BX4Luxman L-405 LUXMAN LV-112 I jeszcze jeden do którego mam wątpliwości. Podoba mi się ten wzmacniacz: ROTEL RA-1210, ale niewiele na jego temat znalazłem. Jest on 1979 roku - czy ładnie będzie grał i czy warto w taki wzmacniacz zainwestować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2015 Udostępnij Napisano 10 września 2015 Witaj,Poluj także na Harmana HK680 to udana i wydajna konstrukcja.Najważniejsze abyś kupił sprzęt w dobrym stanie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariauri Napisano 11 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2015 (edytowany) Z tym HK680 to może być problem z tego co widzę to dawno nic nie był wystawiany w sprzedaży. Znalazłem HK660 czy to też dobry lub porównywalny wzmacniacz ? Edytowano 12 września 2015 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2015 Udostępnij Napisano 12 września 2015 To ta sama seria jednak model niższy. Warto ale na pewno nie za cenę z budżetu którym dysponujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariauri Napisano 16 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2015 A które kolumny - może tańsze od Zensorów 7 - ładnie by zagrały z HK680. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts