Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dzień dobry.
To mój pierwszy post na forum. Szukam pomocy w doborze wzmacniacza do kolumn Zensor 7 (mam okazję kupić trochę taniej od znajomego)
Nie mam dużego budżetu. Chciałbym kupić jakiś używany wzmacniacz w granicach 600 - 800 PLN. Muzyka odtwarzać będę z komputera.
Wiem, że aby uzyskać lepszy dźwięk będę musiał zakupić konwerter - na obecną chwilę nie wchodzi w grę - brak funduszy ale w przyszłości na pewno w taki kupię. Pokój do nagłośnienia 24 m2 (4m x 6m. wys; 2,6m) - w zasadzie sama przestrzeń. Lubię dźwięk miękki głęboki. Muzyki nie słucham bardzo głośno.

Przeglądałem allegro i olx. Czytałem trochę o wzmacniaczach rotela i luxmana. Obydwie firmy mają b. pochlebne opinie. Prośba o pomoc w wyborze wzmacniacza.

Moje typy wzmacniaczy:

Rotel RA-840BX4
Luxman L-405
LUXMAN LV-112

I jeszcze jeden do którego mam wątpliwości. Podoba mi się ten wzmacniacz: ROTEL RA-1210, ale niewiele na jego temat znalazłem. Jest on 1979 roku - czy ładnie będzie grał i czy warto w taki wzmacniacz zainwestować.
Napisano (edytowany)
Z tym HK680 to może być problem z tego co widzę to dawno nic nie był wystawiany w sprzedaży. Znalazłem HK660 czy to też dobry lub porównywalny wzmacniacz ? Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości.