mariauri Napisano 8 września 2015 Napisano 8 września 2015 Dzień dobry. To mój pierwszy post na forum. Szukam pomocy w doborze wzmacniacza do kolumn Zensor 7 (mam okazję kupić trochę taniej od znajomego)Nie mam dużego budżetu. Chciałbym kupić jakiś używany wzmacniacz w granicach 600 - 800 PLN. Muzyka odtwarzać będę z komputera.Wiem, że aby uzyskać lepszy dźwięk będę musiał zakupić konwerter - na obecną chwilę nie wchodzi w grę - brak funduszy ale w przyszłości na pewno w taki kupię. Pokój do nagłośnienia 24 m2 (4m x 6m. wys; 2,6m) - w zasadzie sama przestrzeń. Lubię dźwięk miękki głęboki. Muzyki nie słucham bardzo głośno. Przeglądałem allegro i olx. Czytałem trochę o wzmacniaczach rotela i luxmana. Obydwie firmy mają b. pochlebne opinie. Prośba o pomoc w wyborze wzmacniacza.Moje typy wzmacniaczy:Rotel RA-840BX4Luxman L-405 LUXMAN LV-112 I jeszcze jeden do którego mam wątpliwości. Podoba mi się ten wzmacniacz: ROTEL RA-1210, ale niewiele na jego temat znalazłem. Jest on 1979 roku - czy ładnie będzie grał i czy warto w taki wzmacniacz zainwestować. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 10 września 2015 Napisano 10 września 2015 Witaj,Poluj także na Harmana HK680 to udana i wydajna konstrukcja.Najważniejsze abyś kupił sprzęt w dobrym stanie. Pozdrawiam Odpisz, cytując
mariauri Napisano 11 września 2015 Autor Napisano 11 września 2015 (edytowany) Z tym HK680 to może być problem z tego co widzę to dawno nic nie był wystawiany w sprzedaży. Znalazłem HK660 czy to też dobry lub porównywalny wzmacniacz ? Edytowano 12 września 2015 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 12 września 2015 Napisano 12 września 2015 To ta sama seria jednak model niższy. Warto ale na pewno nie za cenę z budżetu którym dysponujesz. Odpisz, cytując
mariauri Napisano 16 września 2015 Autor Napisano 16 września 2015 A które kolumny - może tańsze od Zensorów 7 - ładnie by zagrały z HK680. Odpisz, cytując
Recommended Posts