ptak Napisano 22 września 2015 Udostępnij Napisano 22 września 2015 Witam wszystkich (jestem nowym użytkownikiem),chciałbym się poradzić przy wyborze kolumn głośnikowych. Potrzebuję 2 kolumny (stereo) do pokoju (17 m2). Poprzednie kolumny (Samsungi 5+1 z zestawu z DVD) poszły precz - i całe szczęście bo dźwięk i tak był mizerny. Obecnie chciałbym się przestawić na stereo. Słucham głównie metalu, ale zestaw ma być także podłączony pod TV (telewizja, filmy).Sprzęt który posiadam obecnie to amplituner Pioneer VSX 322 oraz Jamo SUB 210Chciałbym się zmieścić w budżecie około 1000 zł za nowy sprzęt (ewentualnie mało używany) - chętnie coś kupię w RTV AGD bo tam szybko i łatwo o raty - w tym przypadku mógłbym nagiąć trochę budżet - chociaż nie wiem czy sprzęt tam sprzedawany jest godny uwagi. Z góry dzięki za wszystkie sugestie i porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2015 Udostępnij Napisano 22 września 2015 WitajW tej cenie ciężko o nowe sensowne kolumny. Co przychodzi mi ja myśl to:http://pl.horn.eu/pl/PL/MARKI/KRUGER_MATZ/...ASSION_2_0?s1=1orazHeco Victa 501 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptak Napisano 23 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2015 Dzięki, te pierwsze prezentują się fajnie - pomyślę o nich.Czy, przez to - że mam dosyć mocnego suba powinienem szukać jakiś innych głośników (np. z mniejszym głośnikiem niskotonowym) - czy ten sub w takim przypadku jest potrzebny? Idealnie sprawdzał się do zestawu 5.1 gdzie satelitki praktycznie nie miały basy, a w tym przypadku jak to wygląda?Edit: Passion 2.0 ma oznaczenie KM0503 - to są te same kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2015 Udostępnij Napisano 26 września 2015 Tak to te same kolumny. Suba zostaw. Do kina domowego zawsze jest milej jak jest pełen zestaw. Fronty nie schodzą tak nisko. Wielkość głośników basowych w kolumnach frontowych ma mniejsze znaczenie w kinie. I tak subbasy masz w subwoofera.W razie pytań lub wycen zapraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts