Piotrek1975 Napisano 7 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich na forum !Prosze o pomoc przy wyborze zestawu kina domowego.Pomieszczenie 35 m kw. Preferencje muzyczne; house & pop musicKino/Muzyka 50/50 Budżet do 7000złNie jestem audiofilem ale dobry dzwięk mile widziany.Mała możliwość odsłuchu ze wzgledu na brak czasu.Moje typy: Zestwy głośników 5.11. Wharfedele Diamond 92. Dali Concept 63. Jamo Seria E4. JBL Northridge Cine PackAmplitunery:1. Cambridge Azur 540R V3 ( nie wiem czy jest dobry w kd?)2. Onkyo TX SR 605 (wiele pochlebnych recenzji na forach)3. Harman Kardon 247Najbardziej skłaniam się ku połączeniu: Onkyo - WharefedaleCambridge - WharefedaleCiężko będzie jadnak odsłuchać zestawy w tym połączeniu.Wiem że w kinie najlepszy jast: Harman - JBL Proszę o porady i wszelkie sugestie na temat tego sprzętu. Najbardziej interesują mnie opinie na temat głośników Wharfedale i Dali Concept.Dziękuję i Pozdrawiam!Piotrek1975 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 7 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2008 Posłuchaj CA+Wharfedale oraz H/K+JBL. Porównaj, które brzmienie bardziej Ci odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolo88 Napisano 7 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2008 witaj Piotrek, mam podobny problem tylko mój budżet jest o połowę skromniejszy. Szukając zestawu KD miałem okazję słuchać min. HK 247 z kolumnami Wharfedale 9.5 /odsłuch w stereo amp.na liniowo/ i przyznam że grały rewelacyjnie, brzmienie zrównoważone /wysokie, średnie i niskie/, lecz jak dlamnie za drogi zestaw. Moim skromnym zdaniem grały lepiej niż JBL których również słuchałem. pozdrawiam, Bolo88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1975 Napisano 18 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2008 Zadałem to samo pytanie na jilku forach licząc na podobne odpowiedzi. Niestety oo forum to inne preferencje. ale to dobrze bo jak by wszyscy pisali to samo świat byłby szary. Myślę że przy moich preferencjach (kino, house, pop music)najlepiej sprawdzi się jednak znienawidzony przez audiofili zestaw Harman + JBL. Audiofili proszę o ciekawe uzasadnienie odpowiedzi przeciw temu zestawieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 18 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2008 Też sądzę, że H/K z JBL się sprawdzi. Weź ulubioną płytę (CD-oryginał, nie mp3) na odsłuch i będziesz wiedział wszystko. Masz wytypowane kilka zestawów do odsłuchu. Jedynie "nausznie" możesz się przekonać, jakie brzmienie Ci bardziej odpowiada. A te zestawy brzmią naprawdę różnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1975 Napisano 18 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2008 Nie jestem audiofilem ,tak mi sie przynajmniej wydaje. Czy powinienem wiec inwestować w DVD z SACD ??? Czy zauważę różnicę ? Przy tej wartości sprzetu ? Wiem ze to trudne pytanie bo każdy słyszy inaczej ,ale może macie jakieś ciekawe spostrzeżenia. Dziekuję za pomoc i pozdrawiam., Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 19 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2008 Jeżeli nie zamierzasz korzystać z płyt SACD, nie warto. Zajrzyj tu: http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=4389 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1975 Napisano 27 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2008 Wczoraj miałem okazje odsłuchac amplitunery Onkyo 605, HK 247 z kolumnami JBL E80, JBL ES80, Wharfedale 9,5.Wszystkie zestawienia według mnie wypadły podobnie ze wskazaniem na HK 247 i E80. Może dlatego że nie jestem audiofilem. Odsłuch miał miejsce w supermarkecie więc nie należy traktować go zbyt poważnie. Szkoda że E80 sa juz wyprzedawane i zastapiły je ES80 bo według mnie dużej róznicy nie ma ale E80 wypadają lepiej cenowo. Nie mieli jeszcze HK255 na sklepie i ciekaw jestem jak wypadnie w porównaiu z HK247 i Onkyo 605 lub 705. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzaczek Napisano 28 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2008 no coz, ja sie nie znam na tyle by komus doradzac ) ale moge polecic stronke http://www.okazje.info.pl/porada/sprzet-rt...ino-domowe.html, moze sie przyda,powodzenia,pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 28 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2008 Kolumny bierz które ci się podobają bo to ty będziesz ich słuchał a nie koledzy z forum .Co do SACD ,możesz kupić DVD Denona Czy Pioneera ,które będzie miało SACD .Na pewno nie szkodzi mieć dodatkowy format a i DVD będzie zacne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts