Szkatuła Napisano 15 października 2015 Napisano 15 października 2015 Witam, poszukuję kolumn do wyżej wymienionego wzmacniacza. Budżet: max 400zł. Pokój 13m2. Słucham głównie klasyki rocka i bluesa, ale jestem otwarty na każdy gatunek muzyczny. Interesuje mnie jak najczystszy dźwięk, a nie mocny bas. Mam możliwość kupienia kolumn Canton Karat 200 za 400zł i zastanawiam się, czy warto. Proszę o opinie. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś zaproponował jakąś alternatywę do tej kwoty. Z góry dziękuję Odpisz, cytując
Angel Napisano 16 października 2015 Napisano 16 października 2015 Cześć.Masz ciekawy wzmacniacz. To znaczy jest juz kupiony, czy dopiero zamierzasz? Jeśli kupiony, to robiłeś jakąś renowację?Piszesz o czystości dźwięku. Jak dla mnie nie jest to szczególna cecha dźwięku, ale podstawowe wymaganie w hi-fi.Jeśli dźwięk nie będzie czysty, to znaczy, że coś nie tak z zestawem.Chyba, że jakoś inaczej rozumiesz tę czystość dźwięku.Co innego jakaś barwa dźwięku lub inne jego aspekty tonalne. (stopień jasności, twardości, soczystości, temperatury itp...)O równowadze tonalnej napisałeś to, że nie potrzebujesz mocnego basu. A jak ze średnicą i wysokimi?Zapytam jeszcze jak i gdzie zamierzasz postawić kolumny, gdzie będziesz siedział. Jakie będą odległości od ścian bocznych i tylnej kolumn i ile Ty będziesz siedział od kolumn i ścianą za Tobą. Tu masz podstawy tego o czym piszę, jeśli nie znasz koniecznie przeczytaj.http://waldemar.katowice.pl/audio1.htm Odpisz, cytując
Recommended Posts