GHOSTciu #1 Napisano 24 października 2015 witam, mam w planach nabycie kolumn dali 850, i poszukuję "godnego" wzmacniacza, który dobrze by z mini współpracował.Aktualnie na celowniku mam pioneera A-50, ale zastanawiam się czy nie znajdzie się coś "odpowiedniejszego", co myślicie o nim, czy będzie wystarczający, będzie się dobrze komponował z w.w. kolumnami? Szukam raczej uniwersalnego brzmienia, jeśli chodzi o muzykę to nie ograniczam się, głownie słucham rocka progresywnego, klasycznego, folk rocka, muzyki klasycznej, jazzu, folku, ale też takie gatunki jak house czy trip-hop, nie są mi obce. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madas #2 Napisano 25 października 2015 zdecydowanie bardzo dobrze może zagrać z MF E100 , brzmienie będzie dość ciepłe, będzie detalicznie i z mocnym dołem zważywszy, że to 850tki i do tego będzie dynamicznie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GHOSTciu #3 Napisano 25 października 2015 Hmm... ten MF wydaje się być ciekawą opcją, ale nie jest chyba zbyt dostępny... Zastanawiam się jeszcze nad czymś ze stajni Yamahy, ale mam już mętlik w głowie, nie wiem czy nie najlepsza będzie pierwsza myśl, czyli wyżej wspomniany pioneer. Mam zamiar nabyć "pudełko" w przyszłym tygodniu, toteż będę wdzięczny za każde słowo, które pomoże mi dokonać dobrego wyboru. Powinienem chyba dodać, że przede wszystkim zależy mi na klarowności i detaliczności średnich i wysokich tonów, nie chcę aby były krzywdzone, czy rozmywane przez nieokiełznany bas. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #4 Napisano 25 października 2015 No to w takim razie napisz więcej. Przede wszystkim jaka jest wielkość pokoju, w którym staną Dali? Podaj również odległości:Pomiędzy kolumnamiKolumn od ściany tylnej i bocznychTwojego miejsca odsłuchowego od kolumnTwojego miejsca odsłuchowego od tylnej ściany.Bo przede wszystkim to kolumny muszą pasować do pokoju. Jego wnętrza i akustyki. Znasz temat akustyki? A jeśli pasują, to dopiero można się zająć dobraniem odpowiedniego wzmacniacza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach