Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam Wszystkich forumowiczów .

Jestem Tutaj nowy i myślę ze zagoszczę tu na stałe. Od dłuższego czasu mam zamiar zakupić sprzęt stereo. Aczkolwiek jeżeli istniała by możliwość skompletowania stereo plus przełączenie w każdej chwili na kino domowe?
Głownie stereo do odsłuchu muzyki a wieczorkiem kino .Pierwszym etepem kupie stereo a później chce dokupić kino domowe. Dlatego też chce już kupić dobry sprzet aby później podłączyć kino .

http://archon.pl/projekty-domow/projekt-do...-m6b321259ae7be

to jest link do projektu w którym znajduje się salon.

-Przedział cenowy ok 3.5 tys wzmacniacz kolumny stereo
-Muzyka elektroniczna
-niewiem czy nie będzie lepiej kupić używanego sprzętu
z gory dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Napisano
Witaj,

Kupując sprzęt używany dostajesz sprzęt lepszy. Kupując nowy dostajesz sprawny. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Sprzet uzywany trzeba kupowac z rozwagą i po wcześniejszym oglądnieciu sprzętu.
Do Twoich preferencji z klocków nowych:

Yamaha AS 501 + Klipsch R26F lub Elac FS77

z sprzętu uzywanego:
NAD 356 BEE + Klipsch Reference 62 II / Zensor 7

Jesli hcciałbys w przyszłości rozbudować system o kino domowe mozna to zrobic w dwojaki sposób:
1. Amplituner z pre outem gdzie na stale wpiety jest wzmacniacz i on zasila fronty
2. Osobny amplituner i
a) przełączasz np zieki wtykom bananowym wtyczki pomiedzy wzmacniaczem a amplitunerem
b) przełączanie dzieki skrzyneczce do której na stalew piety jest wzmacniacz i amplituner a przełącznikiem hebelkowym zmieniasz z jednego na drugi.

NA chwilę obecną jesli chcesz sprzęt stereo nie trat głowy kinem icon_smile.gif To zawsze można dodać.

W razie pytań zapraszam.