Versus Napisano 17 listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 listopada 2015 Witam,Chciałbym kupić kolumny do mojego amplituner-a yamaha 677, dostałem go na urodziny ale bez głośników, chciałbym zestaw 5.1 bo głownie oglądałbym filmy i to mi na tym najbardziej zależy ( 70 % filmy a reszta muzyka- klubowa, disco czasami cos ostrzejszego ale to sporadycznie ) ale na razie będzie w stereo i może sub, mogę przeznaczyć na kolumny do 1200 zl. Pokój o wymiarach 4,5 na 3,5 ale jest zastawiony meblami ( sofa, szafa, stolik, szafka pod tv i biurko pod komputer ) mam niestety az 3 okna wiec tez z tym jest lipa. Zastanawiam się czy nie kupić używanych kolumn ale ja na tym się w ogóle nie znam i nie wiem na co zwracać uwagi aby nie stracić kasy i nie kupić jakieś padaki ( linki do aukcji były by pomocne ).Natomiast co do nowych to cos takiego wybrałem kolumny Melodika BL 30 lub Yamaha NS 555 a sub to Yamaha SW030, widziałem tez wyższe modele tych kolumn i zastanawiam się czy nie brac wyższych modeli a za jakiś czas dokupić suba i pozostałe głośniki do 5.1. Jest to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość bo moje wcześniejsze doświadczenia z nagłośnieniem to logitech z-5500 .Pozdrawiam i miłego dnia . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 listopada 2015 Witaj,Podstawowe założenia:- Jeśli chcesz 5.1 ale kupisz później resztę to teraz zainwestuj w Magnaty Quantum 677 - Jeśli teraz chcesz kupić cały nowy zestaw to nie bardzo jest co kupić, Jamo 426 + prosty sub- Jeśli teraz chcesz kupić coś z używek w całości to szukaj czegoś z Tannoy, Quadral, WharfedaleW razie pytań zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrwlkp Napisano 30 listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 listopada 2015 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts