Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich icon_smile.gif

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w dobraniu odpowiedniego wzmacniacza stereo do kolumn Jamo s606 hcs3.
Obecnie zestaw głośników działa razem z Amplitunerem Yamaha RX-V379 w 36m pokoju.
Głośniki ustawione są w formie trójkąta równoramiennego wraz ze słuchaczem

Jeżeli chodzi o Kino Domowe i PS4 to obecna jakość dzwięku i jego poziom mi odpowiada,
chociaż brakuje mu basu (zapewne wina amplitunera który nie napędzi odpowiednio kolumn)

Dochodzimy do kwestii muzyki i stereo.
Niestety z pewnych względów byłem zmuszony stać się posiadaczem w/w zestawu - jestem zmuszony ponieść konsekwencje wyboru icon_smile.gif

Nie chcę się wdawać w opis jak brzmi stereo z w/w zestawu bo większość osób tu czynnie działających z pewnością może sobie to wyobrazić icon_smile.gif
Obecnie najbardziej brakuje przestrzeni, selektywności oraz dobrze zarysowanego basu.

Jako źródło muzyki służy mi obecnie ipad podpięty przez rca mini jack a na nim TIDAL HiFi.
Docelowo planuję zamianę ipada na raspberry pi + DAC jako źródło do Tidala.

Z uzyskanej do tej pory wiedzy wiem że możliwe jest podpięcie poprzez preout wzmacniacza do amplitunera ale należy dobrać najlepiej wzmacniacz zintegrowany.

Koledzy i koleżanki - pomóżcie proszę jak do 1000 zł wybrać wzmacniacz STEREO (może być używany) który będzie cieszył brzmieniem.
Zaznaczam że nie sprzedam Jamo s606.

Słucham głównie muzyki rano i wieczorem - dość cicho - więc zestaw powinien zagrać subtelnie i nastrojowo lecz zaznaczając swą obecność poprzez dolne rejestry icon_smile.gif

Muzyka: nowoczesna elektronika / ambient / indie rock / indie pop

Z góry dziękuje