boqler Napisano 17 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2015 Hej wszystkimJestem na etapie remontu mieszkania - mam okazję poprowadzić kable głośnikowe, żeby podłączyć zestaw 5.1. Aktualnie mam amplituner oraz stereo - kupowałem 3 lata temu z myślą o rozbudowie do 5.1 i nadszedł ten czas.Ktoś mi podpowie co dokupić do istniejącego zestawu aby to zagrało dobrze w filmach i nadal grało przyzwoicie w muzyce?Posiadam na dziś dzień Onkyo TR-NX609 oraz Roth Oli 40 (teraz to jest Melodika BL40). Muszę dokupić surround, central i sub - kwota jaką mogę przeznaczyć to max 3000zł.Myślicie czy dokupować z tego samego czyli pakować Melodikę czy w tej cenie uda się coś ciekawszego wyrwać? Pomieszczenie ma ok 24m2Druga sprawa trochę z innej beczki - jak mają się moje Roth Oli 40 do MonitorAudio Bronze 5? Czy warto dopłacać do tych frontów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2015 Witaj,Według mnie nie warto ale opinie są sprzeczne.Wybór centralnego jest o tyle kluczowy żeby zachował taka samą lub jak najblizsza barwe dzwieku. Wiec lepiej zainwestować w zestaw.Sub może być z zupełnie innej parafi.Napisz do nas zaproponuje coś dobrego w ciekawych cenach.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts