Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
No w sumie to ciągle się zastanawiam. Najciekawszy wydaje mi się ten soniacz. Gdzieś wyczytałem, że ampli yamahy sa dobre do kina domowego, lecz do słuchania muzyki sa już gorsze. Właściwie to zastanawiam się nad trzema amplitunerami: Sony STR-DG710, Jakiś Pioneer (cenowy odpowiednik Sony) oraz wymieniona przez Ciebie Yamaha. Jak narazie wygrywa Sony. icon_smile.gif
Napisano
Miałem na myśli Yamahę RX-V461. 661 jest dla mnie niestety za drogi. Czy uważasz, że 461 jest lepsza od DG710? Jeśli tak to byłbym wdzięczny, gdybyś napisał co jest w niej lepsze? Bo ja nie jestem znawcą sprzętów. To będzie mój drugi ampli w życiu:) Z góry dziękuję.
Napisano
Cytat

Żeby mch grał dobrze w stereo to nie ten budżet. Ale za 1200 zł można już kupić AVR147. Zagra lepiej od innych w swojej cenie.

Amplitunery HK są ogólnie dobre w stereo,ale RX-V661 też do ułomków nienależy.
Napisano
Właściwie to bardziej mi jakoś podchodzi Yamaha choc H/K jest bardzo ładny. Jednakże Yamaha ma chyba więcej ciekawych opcji jak np. YPAO. Strasznie trudny wybór bo nawet już myślę o zakupie tej Yamahy na raty. No ale czy różnica będzie znacząca w porównaniu z RX V461?
Napisano
Zależy mi na stereo, ale nie jestem audiofilem. Mam kolumny STX, które nie są audiofilskiej jakości icon_smile.gif więc myślę, że jednak RX V461 lub STR-DG710. Na pewno będzie ogromna różnica w porównaniu do Technicsa, którego obecnie poosiadam icon_smile.gif