SzymonJLB Napisano 12 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2008 Tak jak w temacie. Nie mam możliwości odsłuchu, i nie wiem jak to zagra. Szukam ciepłego brzmienia i nie wiem czy z tego denona uda mi się to wyciągnąć. Mam okazję zakupu tego wzmacniacza za połowę ceny.Pokój: 16m2Muzyka: Różna (nie rock) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2008 Nie wiem na ile jest to okazyjna cena. Brzmienie ciepłe to raczej nie jest .Wyraźnie cieplejsze są Onkyo jeszcze bardziej Luxmany o lampie nie wspomnę bo pewnie cię nie interesuje.Ja uwielbiam brzmienie ocieplone i dopiero stałem sie szczęśliwy po zakupie wzmacniacza lampowego.Atu taki cytacik z innego postu. użytkownik JarlBjornNatomiast jesli ktos poszukuje wzmaka do 1000 PLN to sadze ze ta 7-setka moze sie obronic pod warunkiem ze nie chodzi o "ocieplanie" brzmienia bo ten denonik dziala raczej w odwrotnym kierunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 12 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2008 Cytat Tak jak w temacie. Nie mam możliwości odsłuchu, i nie wiem jak to zagra. Szukam ciepłego brzmienia i nie wiem czy z tego denona uda mi się to wyciągnąć. Mam okazję zakupu tego wzmacniacza za połowę ceny.Pokój: 16m2Muzyka: Różna (nie rock) Myślę, ze może Ci się spodobać brzmienie Denona - miałem dwa modele (amplituner AVR-1000 i wzmacniacz PMA 915) i brzmiały mi bardzo ciepło. Akurat rock najgorzej...Jazz i klasyka bardzo przyjemnie.Zaryzykuj, szczególnie jeśli okazyjna cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 12 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2008 Jeśli Denon to nie najlepszy wybór to jaki wzmacniacz do 700zł byście polecili??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 12 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2008 Niestety z budzetem 700 zlotych mozna zapomniec o wzmacniaczach lampowych ktore calkowicie rozwiazalyby Twoj problem o cieplym brzmieniu. moze w zamian sprobuj poszukac i odsluchac wzmacniacz Onkyo 9511. moze bedzie dla Ciebie odpowiedni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 13 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2008 O lampie nawet nie myślałem ale jeszcze będzie czas też już myślałem o tym wzmacniaczu Onkyo 9511 ale bez odsłuchu nie wiem jak wyjdą te zakupy. Może ktoś słuchał już jakiegoś wzmacniacza do 700zł z B&W 602. Ewentualnie mogę zmienić też monitorki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 13 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2008 Za 700zl lykaj tego denka.Gra raczej cieplo,choc sa napewno cieplej grajace wzmaki.U mnie paradigmami brzmienie jest cieple jak na tranzystor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 14 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2008 Teraz to już pozamiatane Denon został sprzedany, muszę poszukać czegoś innego, tylko czego?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2008 Możesz zwrócić uwagę na taki wzmacniacz PMA-920. Nieco starszy model ale z dobrym brzmieniem i o sporej mocy.http://www.allegro.pl/item345241125_gigant...ski_potwor.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 15 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2008 Denon z poprzedniego postu wygląda solidnie .Na allegro masz też modele Onkyo.http://allegro.pl/item342209402_super_inte...gra_a_8250.htmlA tu eleganckihttp://allegro.pl/item346678955_onkyo_inte...650_okazja.htmlI tu szkoda że bez pilota.http://allegro.pl/item346149477_onkyo_a_8850_.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 16 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2008 Wyglądają ciekawie, ale nie jestem do nich przekonany bez odsłuchu może sprzedałbym te 602 i kupił coś innego w sprawdzonej już kombinacji. Jakbym sprzedał monitory to miałbym razem ok 2000zł i może w tedy łatwiej byłoby kupić jakiś sprawdzony zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts