Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Tak jak w temacie. Nie mam możliwości odsłuchu, i nie wiem jak to zagra. Szukam ciepłego brzmienia i nie wiem czy z tego denona uda mi się to wyciągnąć. Mam okazję zakupu tego wzmacniacza za połowę ceny.
Pokój: 16m2
Muzyka: Różna (nie rock)
Napisano
Nie wiem na ile jest to okazyjna cena. Brzmienie ciepłe to raczej nie jest .Wyraźnie cieplejsze są Onkyo jeszcze bardziej Luxmany o lampie nie wspomnę bo pewnie cię nie interesuje.Ja uwielbiam brzmienie ocieplone i dopiero stałem sie szczęśliwy po zakupie wzmacniacza lampowego.
Atu taki cytacik z innego postu. użytkownik JarlBjorn
Natomiast jesli ktos poszukuje wzmaka do 1000 PLN to sadze ze ta 7-setka moze sie obronic pod warunkiem ze nie chodzi o "ocieplanie" brzmienia bo ten denonik dziala raczej w odwrotnym kierunku.
Napisano
Cytat

Tak jak w temacie. Nie mam możliwości odsłuchu, i nie wiem jak to zagra. Szukam ciepłego brzmienia i nie wiem czy z tego denona uda mi się to wyciągnąć. Mam okazję zakupu tego wzmacniacza za połowę ceny.
Pokój: 16m2
Muzyka: Różna (nie rock)

Myślę, ze może Ci się spodobać brzmienie Denona - miałem dwa modele (amplituner AVR-1000 i wzmacniacz PMA 915) i brzmiały mi bardzo ciepło. Akurat rock najgorzej...
Jazz i klasyka bardzo przyjemnie.

Zaryzykuj, szczególnie jeśli okazyjna cena. icon_wink.gif
Napisano
Niestety z budzetem 700 zlotych mozna zapomniec o wzmacniaczach lampowych ktore calkowicie rozwiazalyby Twoj problem o cieplym brzmieniu. moze w zamian sprobuj poszukac i odsluchac wzmacniacz Onkyo 9511. moze bedzie dla Ciebie odpowiedni.
Napisano
O lampie nawet nie myślałem icon_confused.gif ale jeszcze będzie czas icon_wink.gif też już myślałem o tym wzmacniaczu Onkyo 9511 ale bez odsłuchu nie wiem jak wyjdą te zakupy. Może ktoś słuchał już jakiegoś wzmacniacza do 700zł z B&W 602. Ewentualnie mogę zmienić też monitorki.
Napisano
Wyglądają ciekawie, ale nie jestem do nich przekonany bez odsłuchu icon_sad.gif może sprzedałbym te 602 i kupił coś innego w sprawdzonej już kombinacji. Jakbym sprzedał monitory to miałbym razem ok 2000zł i może w tedy łatwiej byłoby kupić jakiś sprawdzony zestaw. icon_rolleyes.gif