Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Chciałbym polepszyć sobie odbiór audio w pokoju o wymiarach 5x5m, tj 25m2. Rozkład w pokoju jak na załączonym obrazku.

DSC01446.jpg

Żona nie życzy sobie żadnych kabli i nie zależy jej na wrażeniach 5.1 itd, więc raczek skłaniam sie ku Soundbarom niż kinom domowym. Chociaż nie powiem, zastanawiam się też nad kinem domowym z tylnimi głośnikami bez kabli, ale o tym później.
Mam dość stary telewizor Philips 42PFL5322/10 (42 cale) i stoi jak na szkicu. Poszukuję sprzętu do ceny ok 1000zł (nie jestem jakimś wielkim znawcą dźwięku więc pewnie to mi wystarczy) i póki co głośników 2.1. Zaciekawiły mnie dwa Soundbary, tj:
Samsung HT-J450 za ok 800zł oraz Sony HT-GT1 za ok 1000zł. Czy możecie poradzić mi który z nich Waszym zdaniem jest lepszy ?
Ten pierwszy ma bezprzewodowy subwoofer, tylko gdzie w takim razie najlepiej byłoby go ustawić w pokoju ?
Drugi ma radio, co nie ukrywam byłoby fajnym dodatkiem.
Sprzętu zamierzam używać do oglądania filmów i słuchania muzyki z pendrive'a.

I drugie pytanie. Gdybym jednak zdecydował się na kino domowe z głośnikami bez kabli, oraz zwiększył budżet do ok 1600zł, to co polecacie z poniższych ?
Philipis HTB5580G czy Samsung HT-J5550W ?
Z góry dziękuję za pomoc
Napisano
Witaj,

Niestety soundbary i kina plastikowe to namiastka tego co możesz mieć. Odpuść tego typu sprzęty szkoda Twoich funduszy.

Najtaniej a najoptymalniej wyjdzie Ci mini wieża + subwoofer. No Panasonic PMX 70 + Magnat Sub 202A.

Ewentualnie którąś z wersji mini wieży Yamaha Pianocraft.

Niestety kina z bezprzewodowymi głośnikami to mit. Tam też są kable a dodatkowo małą puszeczkę musisz podłączyć do prądu.

Jesli koniecznie będziecie chcieli kino to musisz przekonać zone na kable i wówczas w gre w chodzi Yamaha 379 + Pure Acoustic lub Denon X500+ Eltax.

W razie pytań lub wycen zapraszam