spinacz66 Napisano 21 marca 2016 Udostępnij Napisano 21 marca 2016 Wziąłem się za prawidłowe mierzenie odległości kolumn przy PC5.1 rzeczywistej odległości tylnych kolumn od ucha słuchacza.Ponieważ amplif nie ma autokalibracji(kolumny nie równomiernie tyły mam ustawione z braku miejsca) wyszło mi Prawy tył 0,55m ale w amplitunerze mogę ustawić 0,5m czy zaokrąglić do 0,6mm Lewy tył 0,88 czy ustawić 0,8m czy zaokrąglić do 0,9 które wartości są lepsze? Jak dobrze rozumiem poprawny pomiar odległości to taki od ucha słuchacza do stojącej kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2016 Udostępnij Napisano 22 marca 2016 Tak w kinie prostej.Ustaw 0,6 i 0,9 resztę wyreguluj szumami.Czy kable głośnikowe do tych kolumn maszbtakiej samej długości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2016 przody 3m tyły 6m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2016 Udostępnij Napisano 22 marca 2016 choxiło mi o to czy do tylnych odleglosci kabli sa takie same. Czyli LT i PT? Rozumiem że tak. Wiec ustawienia beda ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 22 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2016 Takiej samej są Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts