Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jak w temacie, posiadam zestaw Denona 720AE (dcd + pma) na Dali Zensorach 7. Ale czasem chciałbym posłuchać muzyki na słuchawkach. Szukam jakiś zamkniętych słuchawek w cenie około 300/400 zł. Słucham głównie rocka i muzyki spokojniejszej, ballad, lubię wersje akustyczne, choć dobrym bassem tez nie pogardzę i czasem zapuszczę coś ostrzejszego.
Ważne jest dla mnie żeby słuchawki, oczywiście poza dobrym graniem, były wygodne przy wielogodzinnym słuchaniu i miały odłączany przewód, gdyż potrzebuję min. 4 metry przewodu.
Co polecicie? Na co warto zwrócić uwagę? Proszę o pomoc!
Napisano
Cytat

Jak w temacie, posiadam zestaw Denona 720AE (dcd + pma) na Dali Zensorach 7. Ale czasem chciałbym posłuchać muzyki na słuchawkach. Szukam jakiś zamkniętych słuchawek w cenie około 300/400 zł. Słucham głównie rocka i muzyki spokojniejszej, ballad, lubię wersje akustyczne, choć dobrym bassem tez nie pogardzę i czasem zapuszczę coś ostrzejszego.
Ważne jest dla mnie żeby słuchawki, oczywiście poza dobrym graniem, były wygodne przy wielogodzinnym słuchaniu i miały odłączany przewód, gdyż potrzebuję min. 4 metry przewodu.
Co polecicie? Na co warto zwrócić uwagę? Proszę o pomoc!

Podbijam i proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc.
Napisano
Kolego słuchawki zamknięte i wielogodzinne słuchanie do siebie nie pasują.
Ja osobiście nie potrafię wytrzymać w zamkniętych słuchawkach dłużej niż pół godziny.
Do wielogodzinnego słuchania i komfortu nadają się niestety tylko konstrukcje otwarte..
Nie wiem czego oczekujesz od słuchawek (jaki jest twój poziom odniesienia) ale z denona 720 jako źródła zbyt wiele nie uzyskasz.
Powinieneś pomyśleć o wzmacniaczu słuchawkowym albo DACu (nie wiem z jakich źródeł korzystasz).
Napisano
Ten dobry bas, to uwydatniony bas, bardziej miękki, czy twardy ? Coś już słuchałeś, jakieś wrażenia ?
Bo jak piszesz o muzyce akustycznej, czy czasem czymś ostrzejszym, to bardziej widziałbym tu słuchawki dokładnie grające, a nie jakieś kluchowate w basie bassheady(kwestia gustu) i faktycznie może raczej jednak otwarte.
Jeżeli faktycznie słuchasz przez wiele godzin, lepsze będą otwarte, pady może lepiej z welurem, nawet jak przewód nieodłączany to można dokupić przedłużkę.
Jeśli jednak nie słuchasz godzinami, tylko powiedzmy 1- 2 godzin, a chcesz się nieco odizolować, można kupić zamknięte konstrukcje, wygodne wokół uszne, jednak różnica eco skóry w jednej firmie względem innej to czasem przepaść i warto przymierzyć , lub chociaż dokładnie przyjrzeć się zdjęciom.
Napisano
Właśnie Sennheisery HD-280 PRO zniechęciły mnie skutecznie do konstrukcji zamkniętych.
Mają bardzo dobrą izolację od otoczenia, ale dłużej niż 30 min nie da się w nich wytrzymać.
Uszy się pocą i kiszą, a to jest bardzo niezdrowe ;/
Znowu Sennheisery HD-598 mam czasami cały dzień na głowie (dosłownie) i nic mi nie przeszkadza.