Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cześć,
szukam jakiegoś zestawu do oglądania filmów, słuchania muzyki, radia itp... Do wszystkiego jednym słowem.
Niestety muszę zmieścić się w sumie do +/- 1300 zł. Sprzęt z drugiej ręki raczej nie wchodzi w grę icon_smile.gif
Chciałbym podłączyć do TV głośniki Edifier R2730DB ze względu na BT, dość niezłą moc. (pokój 22 m2)
Większa raczej nie będzie potrzebna z uwagi na małe dziecko icon_smile.gif
Co myślicie o tych głośnikach? Może jednak jakieś mini np. Denona?
Dzięki!
Napisano
Szukałem budżetowych rozwiązań i jeszcze myślę o:
DENON DRA-F109 + MAGNAT SUPREME 202
W cenie 1300 ma to ręce i nogi? Zadowoli średnio wymagające ucho? Może jakiś soundbar będzie lepiej grał?
Dziękuję za pomoc
Napisano
Witam, jeżeli masz do wydania 1300 zł to z miejsca bym odpuścił te Edifier R2730DB, a czym bardziej soundbar'a.
Napisz trochę więcej, do czego będziesz podłączał zestaw audio - tylko do Tv? Jakiej muzyki słuchasz ? Jaki dźwięk lubisz - postaraj opisać się swoimi słowami. Czy wolisz dźwięk cieplejszy, miększy z dobrze wypełnioną średnicą, czy bardziej ostry, konturowy, twardy, zimny.
W tej kwocie cudów się nie spodziewaj niestety jeśli chodzi o nowy sprzęt. Zastanów się nad sprzętem używanym, fajnie byłoby jakbyś się wstrzymał i dozbierał 200 - 300 zł , wtedy można byłoby poszukać jakiegoś wzmacniacza za 500-600 zł oraz kolumn za 1000-1100 zł. Taki sprzęt , oczywiście używany zjadłby na śniadanie te Edifiery (marka sama w sobie bardzo dobra jeśli chodzi o tanie zestawy do PC icon_wink.gif ) , czy też tego Denona z Magnatami. Przemyśl sprawę ...

Co do takich funkcji jak BT czy wi-fi itp to oczywiście nie uzyskasz tego we wzmacniaczach używanych stereo, ale musisz wybrać, czy liczą się dla Ciebie bajery czy jakość dźwięku. Jeśli masz wyjście optyczne w Tv to do wzmaka możesz podłączyć za pomocą taniego dac'a, więc BT nie jest niezbędny icon_wink.gif

Pozdrawiam...
Napisano
Dzięki za wpis
Zestaw do oglądania TV i słuchania radia. Zależy mi też na kompaktowności stąd zainteresowanie głośnikami aktywnymi z BT.
Wnętrze bardzo minimalistyczne i wielki amplituner/wzmacniacz trochę psuje koncepcje icon_smile.gif Jego możliwości mocy używałbym zapewne i tak w 30%
Ja słucham rock/metal ale żona za to zwykłej sieczki z rmfki czy zetki..
Fajnie jakby miało troszkę basu i grało przestrzennie. Proszę tylko o pomoc w wyciśnięciu z tej kwoty czegoś najlepszego icon_smile.gif
Niestety brak czasu na odsłuchy w sklepach..