Falco7 Napisano 24 maja 2016 Udostępnij Napisano 24 maja 2016 które kable są według was godne polecenia w celu rozjaśnienia brzmienia i dodania trochę więcej szczegółów w górze. Mianowicie: Ultralink Matrix 2, Chord Carnival Silverscreen, możeSupra Ply? Posiadaczy powyższych kabli proszę o pomoc. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 maja 2016 Udostępnij Napisano 24 maja 2016 Lepiej napisz jaki masz zestaw (marki, modele), resztę okablowania (marki, modele) i ile możesz przeznaczyć na kable?Oraz jaka długość Ci potrzebna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 25 maja 2016 Udostępnij Napisano 25 maja 2016 No właśnie, bo temat urwał się na etapie doboru wzmacniacza do kolumn tannoy dc6t. Jakie kable masz teraz i jaki wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falco7 Napisano 25 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2016 Hej. Denon pma1520ae, odtwarzacz dvd a11. Kable bi-wire. Dół - Kimber 4pr, Wysokie - Qed Ruby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 25 maja 2016 Udostępnij Napisano 25 maja 2016 No i..... : Nie odpowiedziałeś na wszystkie pytania. Tak dużo ich było, że nie ogarnąłeś? Szanuj czas innych ludzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falco7 Napisano 26 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2016 Na spokojnie Interkonekt, który mam to Wireworld Equinox 6. Potrzebuję 2 odcinki po 2 metry kabli głośnikowych. Myślałem, aby zostawić kimber na dole i znaleźć coś na górę, aby rozjaśnić, dodać przestrzeni. Chciałbym wydać do ok 70zł/m. Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 maja 2016 Udostępnij Napisano 26 maja 2016 Ja bym tu bardziej winę takiego stanu rzeczy upatrywał w źródle. Odtwarzacz DVD nie da Ci na pewno takiego dźwięku, by osiągnąć to co chcesz. I nawet najlepsze kable niewiele pomogą. Masz jakiegoś znajomego z porządnym odtwarzaczem CD? Może wypożycz z jakiegoś salonu audio czy kup w Media Markt (można oddać - ale zapytaj) i posłuchaj co możesz zyskać.Kabli szukałbym używanych, bo szkoda płacić za gorsze, nowe. Może wyższy model QEDa?http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/20/224736.phpTylko należałoby zapytać, czy to model X-Tube 400 czy też 300, bo to różnica. Grają nieco inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falco7 Napisano 26 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2016 Dziękuję za podpowiedź. Tylko, że Denona DVD a11 to maszyna, która jest stworzona także do wysokiej jakości audio. Nie jest to typowy DVD do KD. Poprzedni cd Yamahy zagrał zdecydowanie gorzej. Może jakieś jeszcze podpowiedzi? Z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 maja 2016 Udostępnij Napisano 26 maja 2016 A rzeczywiście. Przepraszam. Jakoś ten DVD skojarzył mi się z czymś innym. Choć ja mimo wszystko nie mam przekonania do takich uniwersalnych maszyn. Tak na marginesie, to miałeś możliwość kupienia lepszego wzmacniacza. Kto Ci polecił tego Denona? Ja bym go nie dał do Tannoy'ów.Myślę, że może on niekoniecznie dobrze zgrał się z kolumnami. Chodzi o dość podobny charakter grania tych elementów. W tej sytuacji można poszukać innych kabelków. Jeśli braki nie są duże.Ale popracuj jeszcze nad akustyką, ustawieniem kolumn. Może się duszą pracując zbyt blisko ścian czy jakichś mebli?Bo pokoju chyba nie masz przetłumionego? To rzadkość w dzisiejszych czasach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts