Gotti Napisano 29 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2016 poniżej zamieściłem zdjęcie na którym widać, że minusy lewego i prawego wyjścia są zlutowane razem. czy takie rozwiązanie to norma, czy to Chiński wynalazek ? jeszcze nie podpinałem, wiec nie wiem jak to zagra ale widząc takie lutowanie jestem pełen obaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 lipca 2016 Dźwięk w postaci elektrycznej to przebiegi przemienne prądu. Tu niema plusa. Złączami RCA przekazywany jest sygnał w postaci asymetrycznej. Złączem środkowym płynie sam sygnał przemienny a styk okalający służy do podłączenia masy. Masa jest zwykle wspólna dla obu kanałów i tak tu na zdjęciu to widać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightrunner Napisano 2 lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 lipca 2016 Jest to normalne i nawet zrobione przyzwoicie, bo mogli puścić tylko jeden masowy przewód.A jak niektórzy zwariowani audio maniacy wiedzą, nawet w takim miejscu przekrój i jakość przewodu ma znaczenie.Masa to "punkt" odniesienia dla wszystkich sygnałów i wartości napięć w urządzeniu. Wcale nie musi mieć napięcia 0V.Masa jest najczęściej wspólna i to ramach wszystkich urządzeń, które spinasz przewodami sygnałowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts