elk2 Napisano 4 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2016 witam. posiadam gramofon Camry 1102, chciałbym zmienić na coś ciekawszego, jednak mam dość okrojony budżet. Myślałem nad czymś nowym, ale przeraził mnie brak ciekawych propozycji, w rozsądnej cenie, ktore nie zniszczą płyt. Z używek rozważam Technics SL BD20D lub Technics SL D 93, co będzie rozsądniejszym wyborem? To znalazłem najciekawsze. Nie ukrywam że nie jestem audiofilem, chodzi mi tylko aby w miarę przyzwoicie słuchać winyli. Camry to gniot i potrzebuje normalnego gramofonu. Co wybralibyście do 400 zł. Nie ukrywam, że boję się troche zużytych gramofonów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 5 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2016 Oba gramofony prezentują przeciętną klasę i nie ma większego znaczenia moim zdaniem, który kupisz. Trzeba tylko pamiętać, że gramofony Technicsa w tym przedziale cenowym mają system mocowania wkładek TP4 i wybór wkładek będzie bardziej ograniczony niż w przypadku mocowania ½”.Ponadto BD20D ma napęd paskowy i jest półautomatem. SL-D93 to automat i napęd bezpośredni. Tu musisz zdecydować, który Ci bardziej odpowiada. Oba systemy napędu mają swoje wady i zalety.Ja osobiście nie lubię pełnych automatów, choć ten gramofon z olx ma bardziej przemawiający do kupującego opis. Poza tym ma nową igłę. Tak czy inaczej targowałbym się, bo cena powinna być niższa. Co do kupowania używanych gramofonów, tego bym się nie bał pod warunkiem, że sprawdzisz go osobiście, szczególnie gdy kupujesz na allegro lub od osoby obcej.W wolnej chwili rzucę jeszcze okiem, co jest warte uwagi. Poczytaj też wątki, w których doradzany jest zakup gramofonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elk2 Napisano 5 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2016 Dzięki, zastanawiam się ciągle czy nie dozbierać na nową Audio Technice 120 i mieć "spokój". Jest to manual nie automat z tego co słyszałem i jest to chyba najciekawszy wybór w cenie ok 1000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 5 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2016 W tej klasie jest to całkiem przyzwoity gramofon. Jeśli nie masz dalszych planów w sprawie tej techniki odtwarzania dźwięku, to będzie w miarę sensownym wyjściem, chyba że dozbierasz jeszcze trochę i kupisz np. coś z oferty ProJect-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elk2 Napisano 5 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2016 myślę że przy AT 120 zostałbym dłuższy czas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2016 A ja powiem tak, za 1000 zł kupisz porządny gramofon z drugiej ręki, przemyśl to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elk2 Napisano 5 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2016 trochę przemyślałem i wliczając moje przejścia z używanymi sprzętami wolałbym coś nowszego, aczkolwiek nie jestem jeszcze w 1000 % pewny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2016 Jak uważasz, ale widziałem na allegro Pro-Jecta i Regę w tej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts