gldfish Napisano 29 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2016 Witam, mam prośbę o poradę. Posiadam kilkuletnie kino domowe LG DH6420P - nic specjalnego, takie budżetowe rozwiązanie. Jakość dzwięku tego sprzętu jest taka sobie. Nie najgorsza, ale szczególnie brakuje mu niskich tonów mimo obecności SW. Zastanawiam się zatem nad zmianą głośników. Rezygnuję z 5.1 i chcę zostawić tylko 2.1 (w sumie to nie wiem czy da się 2.1 czy może wybór jest tylko 5.1/2.0). Biorę pod uwagę wymianę SW na jakiś lepszy albo wymianę głośników stereo na jakieś porządniejsze z głośnikiem niskotonowym. Ponieważ nie znam się na tym zbyt dobrze, pytanie brzmi: Czy rzeczywiście usuwając fabryczne głośniki z zestawu, a podłączając jakieś lepsze, innej firmy, o innych parametrach, poprawi się jakość dźwięku? Czy może to odtwarzacz (wbudowany wzmacniacz) decyduje o jakości dźwięku wydobywającego się z głośników i nawet głośniki za kilka tys nic tutaj nie poradzą? Innymi słowy czy gra warta jest świeczki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 29 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2016 To kino to zamknięta całość. Jeśli chcesz coś zyskać musisz wyrzucić całość do kontenera na śmieci i kupić wzmacniacz, kolumny i subwoofer. Budżet zaczyna się od 5000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gldfish Napisano 29 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2016 Dziękuję za odpowiedź. W takiej sytuacji rzeczywiście nie warto się pakować w koszty na coś, co nic nie zmieni. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts