konradzzzz Napisano 24 września 2016 Udostępnij Napisano 24 września 2016 Witam zakupiłem projektor optome hd50 podłączyłem do pod amplituner i gdy puszczam sygnał z cyfrowego polsatu jest ok natomiast problem się pojawia przy filmach z bluray gdy przychodzą bardzo szybkie sceny obraz raz zwalnia raz strasznie przyspiesza nie wiem co może być tego powodem W blureyu ustawiłem wymuszenie na 24 klatki i 50/60 hz Proszę o porade bo jedyne co przychodzi mi do głowy to może kabel hdmi mam 10m chodź wtedy też miałem pod tv i było ok Po zakończonych pracach taki efekt http://fotowrzut.pl/tmp/upload/W2SHAJBO53/1.jpga i jeszcze jedno przy sub aero 9 mogę wzmocnić bass tak ze aż przesteruje mi sub natomiast przy gwx 15 nawet nie jestem go tak ustawić aby grał pełną mocą wiecie co może być przyczyną ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2016 Udostępnij Napisano 24 września 2016 Witaj,Jaki masz amplituner? Czy przy ustawieniu mniejszej ilości klatek jest podobnie? Czy manewrowales ustawieniami na amplitunerze przy zmianie suba?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 24 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2016 551r cambridge audio Przy projektorze nie widze zmiany ustawień klatek tylko przy blureyu cxu model mam auto lub wymuszone 24 i tak zrobiłem ale może delikatna róznica jest co do apli i suba ustawiłem podpicie do 10db+ i dalej gra tak jakby dawał siebie 50-60% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2016 Udostępnij Napisano 25 września 2016 Być może sygnał jest za gęsty dla tego kabla choć to dziwne. Na wszelki wypadek wypróbuj jakiś iny kable abyśmy byli pewni że to nie to.Co do suba to rozumiem że po wymianie tego z wcześniejszego CA ustawiłeś tylko większe podbicie? To dziwne bo ten sub nie powinien być tak słaby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 25 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2016 (edytowany) właśnie za bardzo nie mam czym go podmienić dlatego muszę kupić nowy kabel i pytanie jaki ? co do suba mam 2 podpięte naraz i ca i monitor audio i przy takich ustawieniach aby nie przesterowało mi ca ustawiłem go na 40% mocyHD 7,5m 4K 3D 1.4a m/m AUDA Prestige dany kabel zakupiłem mam nadzieje że pomoże Edytowano 25 września 2016 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2016 Udostępnij Napisano 26 września 2016 Daj znać czy wymiana kabla pomogła. Co do suba to wątpię żeby tak było ale np subwoofery Wharfedale maja bardzo ładny dźwięk ale są słabe pod kątem mocy, ciche. Może tutaj jest podobnie? Jeśli sub gra i ma ładną barwę to może jest po prostu o tyle cichszy od CA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 26 września 2016 Udostępnij Napisano 26 września 2016 Też takie coś miałem na Panasie DMP45 i PDP na nie których filmach(nie na wszystkich) mimo ustawienia w tv i BR 24p. Poczytałem troche o materiałach nagrywanych i Odniosłem wrażenie ze to wina Odtwarzacza Panasa bo te same filmy na Philipsie,Kenwoodzie i LG działają dobrze na PDP Panasie.Możliwe że u ciepie winny też jest BR.Jak się domyślam nie które odtwarzacze mają problemy z materiałami nagranymi w trybach Pull Down i obraz jest nie poprawnie wyświetlanyU mnie odtwarzacze potrafią odtworzyć poprawnie materiał Tryb filmowy 3/2 – 2/2 pull down i dodatkowo Yamaha i Philips potrafi odtworzyć jeszcze 4K 60p 4:4:4 pull down materiał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 26 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2016 mam nadzieje ze nie bo kurcze odtwarzacz BR za taka kasę powinien nie mieć problemow . Jutro będzie kabel więc zrobie testy jak to nie pomoże podłącze BR od sony i może coś się wyjaśni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 27 września 2016 Udostępnij Napisano 27 września 2016 To że kosztuje dużo nie znaczy że jest dobry w tych czasach w dużej mierze płacisz za firme nie jakość zwłasza angielskie BR typu CA,Arcam są niszowe.Nie wiem czy wiesz ale Arcam jak mnie pamięć nie myli BR100 miał mega wpadkę wyszła partia z wadliwym czytnikiem a też kosztował nie mało.Ja swojego Kenwooda BDR-A7 sprowadzałem z NL kosztował 2900zł fakt ale nie mam z nim problemu do dziś działa i czyta kazdy materiał bez błędu.Nie sądze żeby to był kabel bo hdmi jest cyfrowym więc od poczatku albo działa albo nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 września 2016 Udostępnij Napisano 27 września 2016 Też zastanawiałem się nad kwestią kabla, no bo jak cyfrowy? Ale przyznam że wyeliminowałem problem z BD na takim pułapie cenowym. I akurat z panasem nigdy problemów nie miałem.Możesz go podłączyć pod zwykły TV, czy tam chodzi normalnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 27 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2016 dziś przetestowałem i okazało się ze jednak nie kabel chodź może mi się wydaje jakby te przyspieszenia znikły ale nie jestem pewny na pewno przy szybkich akcjach są zawiasy jakby nie było płynności. Co do podłączenia tv wcześniej było raczej wszytko ok nie zauważyłem tego a teraz dokupiłem dopiero projektor. Już sam nie wiem postaram się podłączyć BR bezpośrednio do projektora i 2 opcja podłączę BR od sony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 27 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2016 Więc tak po podłączeniu bezpośrednio dokładnie to samo . Natomiast gdy podłączyłem BR od sony jest nawet byt powiedział ciut gorzej. Więc co radzicie nie mam pojęcia już ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Czy tak jest na każdym filmie 23.976 frame?Jak dzieje się na nie których filmach tylko tak jak u mnie to było to na pewno wina BR i danego materiału jaką techniką jest nagrany bo na innych moich playerach te filmy odtwarzane są tak jak powinny być .Podłacz jeszcze raz BR do TV ustaw 24p w nich i puść pare filmów i napisz czy to samo występuję bo napisałeś że raczej było ok ale to nic nie mówi i napisz.U mnie najbardziej było to widoczne na wydaniach "Posłancy" i 'Inwazja bitwa o LA" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Czyli kwestia BD jest wykluczona. Skoro i na panasie i na sony tak jest. Więc do sprawdzenia kabel no i projektor.Sproboj podłączyć np kompa do projektora czy tam takie coś także występuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzz Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Ja sprawdzam na filmach mad max i hard target Dzis wieczorem sprawdze podpinajac monitor i komputer kabel w sumie nowy i nie wyglada na byle jaki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Co do kabla HDMI powyżej 5m potrzebny jest bardzo dobry ekran w nim ale jak byś miał słaby ekran w kablu to zaniki bys miał w obrazie albo degradacje z powodu słabego sygnału a nie żabkowanie czy nadpłynnośćCzasem jakiś upłynniaczy obrazu czy filtrów do redukcji szumów nie masz powłączanych w urządzeniach bo takie cos się wyłącza albo jak nie można ustawia na minimum ? Sprawdź na więcej ilości filmów niż tylko dwóch.Napisz dokładnie jakie masz modele BR? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzz Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Co do szumow wiem ze projektor ma taka opcje i jest ustawona na okolo 7 z 15 Co do br to cambridge audio cxu i sony 6300 chyba taki za 300 zl mam tez jeszcze od samsunga ale tez niski model Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 28 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2016 Testuje dziś nowy film i ustawiłem szumy na 0 zobaczymy co do bluray sprawdziłem dokładnie posiadam model sony bdp-s3200 i jeszcze nie testowany samsung BD-F5500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 29 września 2016 Udostępnij Napisano 29 września 2016 Jak po testach? Spróbuj jeszcze wszystkie urządzenia resetować do ustawień fabrycznych i ustaw tylko rozdzielczość i wymuszenie 24p i zobacz wtedy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzz Napisano 29 września 2016 Udostępnij Napisano 29 września 2016 Film max zero odszumiania i dalej to jest no dzis znow bd probowal teraz z tymi fabrycznymi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 29 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2016 Kolejny film i ustawienia fabryczne i muszę przyznać ze coś z tym jest zdecydowanie lepiej mi się oglądało praktycznie zero przycięć i wydawało mi się ze jedynie film jakby przyspiesza ale różnice widać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Brakuje mi już pomysłów co do twojego zestawu.Mi w Panasie 45 nie udało sie wyeliminować nadpłynności więc go odłaczyłem i gdzieś leży w piwnicy w kartonie.Odkąd kupiłem Kenwooda BDR-A7 i Philipsa 7700/12 nie mam problemu na żadnym filmie.A mój model Panasa jak wychodził w tamtych latach razem z 80 też nie kosztował mało 600zł były to dopiero rozkwit formatu BR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Mi także. Sprawdził bym jeszcze połączenie bd do telewizora. Czy tam jest tak samo. Niestety ale wygląda że wszystkie elementy trzeba sprawdzić po kolei. Tak będzie po prostu szybciej. Bo praktycznie zero przyciec to nie zero przyciec? Czy się mylę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Ja bym tez sprawdził jeszcze raz BRy na TV odłączył z amplifa i podłączył bezpośrednio do TV po hdmi i puścił filmy jak tam bedzie ok.To potem bym podłączył odtwarzacze pod amplifa a amplifa do TV(bez projka) i następnie puścił filmy jak tam bedzie ok to czyli ze projek gryzie ci się albo z amplifem albo z BR.Najprościej sprawdzić podłączają BR od razu do projka pomijając amplifa.Innej metody nie widzę aby wykluczyc któreś z urządzeń co nie chca ze sobą współpracować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradzzzz Napisano 2 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2016 Robiłem tak odłączając amplituner tylko br->Projektor i nic nie pomogło . Załatwiłem jeszcze 2 BR z innych marek więc bede testował i zaraz przetestuje z tv i będzie wszytko wiadomo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts