Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jakie masz wyprowadzenie dźwięku z konsoli?
Jeśli analogowy lewy i prawy kanał (2x cinch) albo minijack stereo (wtedy kabel 2x cinch --- minijack stereo) to nie ma problemu.

Wystarczy wzmacniacz lub amplituner z wejściami cinch i podłączasz pod dowolne źródło uniwersalne (za wyjątkiem PHONO - które służy wyłącznie do podłączania gramofonu).

Ile możesz i chcesz przeznaczyć na kable?
Pytasz się o głośnikowe czy o zwykłe IC (cinch albo

Pozdrawiam
PS. No i fajnie, że kupiłeś 702.
Zweryfikujesz, że nie tylko jako kolumny do kina domowego się nadają icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Jakie masz wyprowadzenie dźwięku z konsoli?
Jeśli analogowy lewy i prawy kanał (2x cinch) albo minijack stereo (wtedy kabel 2x cinch --- minijack stereo) to nie ma problemu.

Wystarczy wzmacniacz lub amplituner z wejściami cinch i podłączasz pod dowolne źródło uniwersalne (za wyjątkiem PHONO - które służy wyłącznie do podłączania gramofonu).

Ile możesz i chcesz przeznaczyć na kable?
Pytasz się o głośnikowe czy o zwykłe IC (cinch albo

Pozdrawiam
PS. No i fajnie, że kupiłeś 702.
Zweryfikujesz, że nie tylko jako kolumny do kina domowego się nadają icon_smile.gif

Zadałeś mi sporo pytań, których nie rozumiem. Teraz się czuję głupio icon_wink.gif

Konsola to PS3. Jeśli chodzi ci o podłączenie tym kablem

to czy jakość dźwięku się nie pogorszy? Bo chyba tak czytałem, a nie wiem. Konsola ma też wejście optyczne, jakby co.

Szczerze wolałbym wydać mało na kable, szukam takich podstawowych (chociaż po cichu liczę, że w zestawie z kolumnami też są jakieś kable ;p).

RoRo, czy te wzmacniacze Technics to jakaś dobra firma? Tyle ich widzę na olx, a szczerze w ogóle ich nie kojarzę...
Napisano
W zestawie z NOWYMI kolumnami nie ma kabli - jeśli coś dostaniesz, to jest to dobra wola sprzedającego (czyli "gratis").

Biały i czerwony cinch podłączasz pod wejście we wzmacniaczu (prawy i lewy kanał audio) we wzmacniaczu i wybierasz odpowiednie źródło (np. AUX, Tuner, CD ...). NO i oczywiście robisz to przy wyłączonym sprzęcie.

Technics od ładnych paru lat nie sprzedawał nowych modeli - od 2 lat firma odrodziła się, ale ma tylko kilka i to drogich modeli (kilkadziesiąt tysięcy).
20-30 lat temu była bardzo popularna w Polsce i sporo sprzedawała.
Modele są dość tanie ...
Popatrz na allegro to zobaczysz o czym mówię...

Co to znaczy dla Ciebie dobra? Dobra wśród innych modeli za 200-400zł?
Czy może wśród takich za 400-1000zł?

Żeby podłączyć kablem optycznym musiałbyś kupić wzmacniacz z takim wejściem - poniżej 500zł będzie trudno (było mało takich modeli - 1 czy 2 Technicsy, podobnie SONY, jeszcze pare innych firm).

Kabel głośnikowy - musi być tej samej długości dla obu kolumn. Na początek wystarczy z miedzi beztlenowej 2.5mm^2 po kilka złotych za metr, Albo lepszy w okolicach 10zl/metr.

Pozdrawiam
Napisano
Dzięki, e-kolego. To głównie Twoja zasługa z kupnem KODów, więc dzięki. Jutro je odbieram.

A teraz zabieram się za wybór wzmaka.

Cytat

Co to znaczy dla Ciebie dobra? Dobra wśród innych modeli za 200-400zł?

Dokładnie. Wiem że nie mogę oczekiwać audiofilskich orgazmów takim sprzętem, ale chcę na początek coś podstawowego, a w 2017 kupić coś dobrego za ponad tysiaka!

Dalej mi po głowie chodzi ten AKAI 32 AM, do kupienia w Pzń za 230 zł....

https://d.allegroimg.com/original/0190af/74...b0fbd4782f0c08d

chociaż ten Kenwood 4020 o tej samej cenie też chodzi po głowie

https://b.allegroimg.com/original/017336/aa...b92c9bd79c8e11b

albo Pioneer A-402R

https://6.allegroimg.com/original/0100f7/0f...a0c72927bb896e6

Chyba im bardziej będę o tym myślał, tym większy mętlik zostawię w głowię. Najlepiej wybrać jednego spośród i tyle.