Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam pytanie w stylu co kupić.
Szukam 2 par słuchawek

Nie mam coś szczęścia do audio. Kupiłem sobie słuchawki CAL! czytając różne opisy że są ok.
Niestety dźwięk ten mi nie odpowiada tj. wg mnie za dużo basu w nich. Cięzko mi się ich słucha. Nie lubię nadmiaru basu.
Najlepiej w cenie do 200 będę chciał podpiąc do dac-a (jeszcze nie kupiony) - póki co słuchanie z laptopa, i mp3 w domu (sansa express).
Sluchawki zamknięte lub półotwarte.

Drugie słuchawki
Do sansy małe nauszne kwota 100-120.

Z góry dziękuję.
  • 1 month later...
Napisano
Temat przenoszę do odpowiedniego działu .

Co do słuchawek z tzw. lżejszym basem, w każdym razie nie słodkim, dominującym i lepiącym to np. Audio Technica ATH T 300, lub Beyerdynamic DTX 910 ( model półotwarty).
Nie są co prawda małe, ale bardzo wygodne, a dźwięk zamiast lejącego basu ma ładną przestrzeń i kontrolę.
Wspominane AKG np. K52 , k 511 bardziej ciepłe w basie z jego wyraźną dominacją, piszę to na podstawie porównania, jednak według swojego gustu.
Najlepiej porównać samemu, lub wybrać model słuchawek wśród jakiegoś istniejącego już testu porównania, aby najlepiej trafić w swe potrzeby.
Napisano
Najlepiej wsiąść w samochód, pojechać do sklepu/salonu i posłuchać. Własne upodobania mają znaczenie fundamentalne dla odbioru brzmienia , to co dla jednego jest sufitem dla drugiego jest podłogą.
Inaczej nie da rady, owszem można kupić z Allegro i się cieszyć bo "podejdą" aczkolwiek mogą się nie spodobać i problem gotowy.
Pozdrawiam,