Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich na forum!! Oczywiście jak problem to ludzie szukają porady u specjalistów więc tu się zalogowałem, ale do rzeczy.zakupiłem ostatnio zestaw Denon AVR-X520BT + jamo 626 (zestaw 5.0) Myślałem, że ten zestaw spokojnie mnie zadowoli, ale niestety tak nie jest i dźwięk jest jak dla mnie przytłumiony.W związku z tym, chce go urozmaicić i wzmocnić subwooferem. Pokój ma ok 18 m2 ale jest otwarty bo przylega do niego bezpośrednio aneks kuchenny i przedpokój
. Biorę pod uwagę takie modele jak jamo 210, Wharfedale WH-S8E, MAUDIO SUB 10 (ale tylko ze względu na cenę, bo znalazłem za 400 zł), STX S-250 albo model niższy 200 . Budżet tak około 600 zł. Proszę o podpowiedz który z podanych przeze mnie byłby najlepszy (bądź inny którego nie uwzględniłem)Znalazłem taką stronę ze sprzętem (ceny całkiem całkiem) ale nie mogę znaleźć żadnych opinii o ich wyrobach http://subwoofery.pl/index.html
Napisano
Witaj,

Niestety nie zapytałeś o poradę a raczej nie polecili byśmy tego zestawienia.
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale napisałeś że dźwięk jest "przytłumiony". Tego nie poprawisz subwooferem.
"Przytłumiony" czyli bez wyrazu i góry tak? Te kolumny są dość jasne i akurat wysokich tonów nie powinno im brakować. Co do dołu to się zgodzę że mimo większych głośników basowych nie grają one ani mocno ani nisko.

Więc jeśli o poprawie basów to owszem subwoofer. Jeśli rozjaśnienia góry to nie subwoofer.

Z nowych: http://s4home.pl/produkt/magnat-sub-302a/

Z używanych: http://allegro.pl/jbl-subwoofer-northridge...55.html#thumb/3

Pozdrawiam
Napisano
witam i dziękuje za sugestie. Co do dźwięku, to między czasie trochę poszperałem w ustawieniach i tzw"górę" już ustawiłem pod siebie, ale ciągle brakuje basów. Wyczytałem, że jakość dźwięku zależny od"wygrzewania" się głośników ( muszą podobno ileś godzin popracować, aby uzyskać taki dziwek jaki powinien być) Ja przed zakupem szperałem po rożnych forach, to akurat ten zestaw głośników i amplituner (choć osobno) to miały raczej pozytywne opinie (oczywiście w cenie 2800 zł ok)Jak rozumiem wszystkie podane przeze mnie propozycje subów są średnie? Wolałbym jednak nowy sprzęt. Można prosić jeszcze o jakie propozycje co do subwoofera?
edycja:
nikt nie ma już zdanej koncepcję bądź propozycji? czytałem o tych subwooferach magnat i wynika, że jakość jest nierówna i niektóre buczą jak również kwestia włączania jest jakaś dziwna.
Napisano
Wygrzewanie dużo zmienia, aczkolwiek z tych Jamo niskiego basu nie uzyskasz.
Z nowych to jedynie Wharfedale WH8 o którym pisałeś. Ładny subwoofer o dobrym basie chodź słaby mocowo. Do małych pomieszczeń jak znalazł. Barwa dźwięku bardzo ładna.
No i moim zdaniem najlepszy w tej cenie to Magnat Sub 302. Na prawdę ciężko o lepszy subwoofer w takich pieniądzach.

Pozdrawiam
Napisano
dziękuje za odpowiedz. Prawdopodobnie zdecydowałem się na ten sub (ewentualnie jeszcze wchodzi w grę WH-S10E o ile dozbieram jeszcze 100 zl) ale mam w związku z tym pytanie, czy tak dosć mocne subwoofery pociągnie mój amplituner (gdzie w odmętach internetu, znalazłem kilka postów, że zdarzają się sytuacje, szczególnie przy mocniejszym graniu, że ampli odcina tyle kolumny z braku mocy) Czy cos takiego mi grozi? ( o małe suby się nie martwię, ale o większe.......)
Napisano
Nie grozi, bo to wszystko Subwoofery aktywne. Czyli mają wzmacniacz w sobie. Oodoinasz je do kontaktu. A z amplitunerem łączą się tylko kablem sygnalowym nie glosnikowym.
Pisz ewentualnie o cenę

Pozdrawiam

Black friday / tniemy ceny