Hoo-Lec Napisano 20 listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 listopada 2016 Witam "testuje " obecnie w/w kolumny, testuje to za dużo bo nie mam reszty toru audio, dostałem do nich slabiutkiego Sherwood rv 5030r który pozostawia wiele do życzenia.Problem jaki widzę to delikatne trzaski w jednej z kolumn w niskotonowcu ale tylko jak kolumna jest nierozgrzana czyli tak po 5 min problem znika i to nie we wszystkich utworach tak jak by w pewnym paśmie na początku był jakiś problem.Sam głośnik wizualnie w stanie idealnym, wkluczlem też możliwość uszkodzonego kanału wzmacniacz, po przepieciu kabli lewa na prawą problem w tej samej kolumnie ale tylko na początku. Kolumny mogę oddać choć nie uśmiecha mi się to bo podoba mi się jak grają nawet z tak marnym wzmacniaczem a do tego cena ok 600 zł.Czy problem może lezec w zimnych lutach lub uszkodzonej zwrotnicy?Kolumny te mają posłużyć jako baza do budowy zestawu DIY, nowa skrzynia kable, wejścia i zwrotnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 listopada 2016 Spróbuj zajrzeć do zwrotnicy i sprawdź czy kondensator nie jest napuchnięty.Jeśli nic nie znajdziesz, to może jednak lepiej oddać kolumny i poszukać innych, dobrych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 21 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2016 Nie chciał bym odkręcać głośnika, bo wtedy ciężko będzie wytłumaczyć że to nie wina mojej radosnej twórczości Kolumny kupione od pierwszego wlasciciela, mam imienna faktore, stały ok 8 lat nie używane.Z drugiej strony wczoraj grały cały dzień bez żadnych problemów, oprócz tych delikatnych trzaskow na początku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 listopada 2016 No to jak chcesz. Ale na pewno trzaski z czasem nie ustaną, ale się wzmogą. I Ty będziesz ponosił koszty naprawy. Pomyśl, zdecyduj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 22 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2016 Dzis zrobie jak mowisz odkrece basowy I moze uda mi ise zobaczyc to jest tam w srodku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 24 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2016 To jednak raczej wzmacniacz, wczoraj grały z Helg H 200 ok 3 godzin i nic. Stan zwrotnicy w załączniku, dzięki za podpowiedzimno temat do zamknięcia, jak zakończę projekt z kolumnami DIY to się pochwalę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts