Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Chętnie kupię zestaw 5.0 w dobrej cenie. Heco style 900 lub coś w tym stylu np. Magnat 677 jeśli lepsze. Zależy mi na wyraźnej ciepłej górze. Raczej grające przodem niż przestrzeń, głośniki będą stały w pomieszczeniu 60m. Ampli onkyo 828. Słucham radia, trochę sieć, tv, bd, dużo mp3 i kino. Muza różna. Biorę jeszcze pod uwagę zestaw Klipsch rf26 set 5.0. Kwota do wydania 4 tys. Chyba, że coś będzie atrakcyjnego. Do muzy mam bd Samsunga K8500.

Napisano
Witaj,

Mamy cały asortyment heco i magnata na stanie.
Piszesz o ciepłej górze i graniem do przodu bardziej niż przestrzenią a wymieniasz klipsche które właśnie tak nie grają.

Do twoich upodobań zdecydowanie heco 900 lub nawet 1000.
Bo pomieszczenie spore a amplituner dobry.

Jako forumowicze masz u nas przygotowane rabaty.

Pozdrawiam
Napisano
Dziękuje za odpowiedź. Już sobie wyjaśniliśmy mailowo, że heco nie przebije cantonów, więc nie ma co kombinować.
Ciepła góra oznaczą wyraźne detale i dźwięk melodyjny, naturalny a nie zimny. I klipsche tak graja z tym, że średnice mają słabą i mocny dynamiczny bas.

Pozdrawiam
Napisano
No to masz rzut beretem.
Możesz posłuchać kilku kolumn heco, kliosch, magnat monitor audio i sam stwierdzisz które lepsze.
Później weźmiesz te najlepsze do domu i sprawdzisz czy w domu też jest tak dobrze czy może jednak jakąś edycja.
To jedyna słuszna droga...

Chyba warto się pokusić?
Napisano
Ale to już w nowym roku. Teraz nie mam jak podjechać niestety.

Słuchałem tych Klipsch 26 w jednym sklepie tutaj na terenie Katowic.
Niestety grały fatalnie, ale może to dlatego, że sprzedawca podłączył z jakaś yamaha i zapodał muze z sieci chyb a spotify a tam chyba mają dobra jakość. Nie wiem. W ogóle to było bez wyrazu, jedno dudnienie icon_smile.gif

Pozdrawiam

Napisano
Dudnienie było średnie (zależy od utworu), ale góra była beznadziejnie słaba, mdła, przygaszona, jakaś schowana z tyłu. Zero cykania i grania do przodu. Naprawdę mnie rozczarował tym pokazem natomiast potem usłyszałem, że to najgorsze połączenie yamaha i klipsch, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Sprzedawca powiedział, że ta seria 26/28 jest słaba, że dopiero 260/280 ładnie grają, ale ich nie słuchałem. Troche te pochylenia nie bardzo mi się podobają.

Jak teraz podłączyłem bd pioneera 160 on ma niezły tor audio wiec na tych cantonach z płyt bardzo dobry efekt.

Dostałeś moje PW?
Napisano
Już sprawdzam.

Ale powiem coś było nie tak. Nie spotkałem się aby połączenie Yamahy z Klipschem było mdłe i bez wyrazu? Bez góry?
Abo akustyka sali jest do du.. albo jakaś reszta toru wręcz wadliwa.
Klipsche po pierwsze nie dudnią bo mają twardy bas. Jeśli pomieszczenie jest odpowiedniej wielkości a przeczuwam że w salce odsłuchowej raczej tak jest, no nie może być.
Klipsche grają otwartym wyraźnym dźwiękiem w górze pasma, wręcz niektórzy piszą że agresywnym i bardzo ostrym.
Nie spotkałem się z aż takim skrajnie róznym opisem jak Twój.

Podjedz do nas na odsłuch tych samych kolumn i zobaczysz o czym mówię.