PevexX12 Napisano 20 grudnia 2016 Napisano 20 grudnia 2016 WitamChciałbym kupić zestaw stereo i nie wiem co kupić wzmacniacz stereo czy amplituner ? Czytałem na różnych forach i tylko sie dowiedziałem tego : Wzmacniacze stereo są najlepsze do zestawu 2.1. A amplitunery ? Chodzi mi o takie za 300-400 zł. Odpisz, cytując
Angel Napisano 20 grudnia 2016 Napisano 20 grudnia 2016 Kolego nie obraź się, ale z Ciebie śmierdzący leń. Jesteś zarejestrowany na forum od sierpnia i nie zadałeś sobie minimum fatygi by się dowiedzieć tak podstawowej rzeczy? No woła to o pomstę do nieba Jeśli stereo, to jakie 2.1 do jasnej ciasnej? Stereo, klasyczne, to wzmacniacz stereo oraz dwie kolumny (i wystarczy!), źródło/źródła dźwięku, okablowanie.A 2.1, 5.1 czy 7.2 to nomenklatura rodem z kina domowego.Będąc tyle czasu na forum nie doczytałeś, że wzmacniacz stereo jest w podobnej cenie na ogół lepszy od amplitunera? No kurza morda, chłopie. Przecież o tym się pisze w co 5 - 6 wątku chyba.Trzeba było czytać na naszym forum a nie na różnych. Odpisz, cytując
PevexX12 Napisano 21 grudnia 2016 Autor Napisano 21 grudnia 2016 Cytat Kolego nie obraź się, ale z Ciebie śmierdzący leń. Jesteś zarejestrowany na forum od sierpnia i nie zadałeś sobie minimum fatygi by się dowiedzieć tak podstawowej rzeczy? No woła to o pomstę do nieba Jeśli stereo, to jakie 2.1 do jasnej ciasnej? Stereo, klasyczne, to wzmacniacz stereo oraz dwie kolumny (i wystarczy!), źródło/źródła dźwięku, okablowanie.A 2.1, 5.1 czy 7.2 to nomenklatura rodem z kina domowego.Będąc tyle czasu na forum nie doczytałeś, że wzmacniacz stereo jest w podobnej cenie na ogół lepszy od amplitunera? No kurza morda, chłopie. Przecież o tym się pisze w co 5 - 6 wątku chyba.Trzeba było czytać na naszym forum a nie na różnych. Dzięki za rade i postaram się więcej czytać na tym forum Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 22 grudnia 2016 Napisano 22 grudnia 2016 Cytat Czytałem na różnych forach i tylko sie dowiedziałem tego : Wzmacniacze stereo są najlepsze do zestawu 2.1. A amplitunery ? Z tym stereo kontra 2.1 to mylisz chyba sposób prezentacji muzyki z rodzajami sprzętu np. wzmacniacze , amplitunery stereo, amplitunery kinowe itd, a to dwie różne rzeczy.Przecież wzmacniacz też może być 2.1 ....lepiej pisać stereo z wyjściem na subwoofer, bo 2.1 pachnie jakimś wynikiem sportowym Pewnie czytałeś że amplituner jest gorszy od wzmacniacza stereo, teoretycznie tak, choć bywają zacne amplitunery i bardzo słabe, kiepskie wzmacniacze. Generalnie ważne jest mądre zestawienie brzmienia kolumn z brzmieniem wzmacniacza, lub amplitunera , a nie opieranie się na powierzchownych stereotypach.Osobiście nie lubię muzyki z podłączonym dodatkowo subwooferem. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 26 grudnia 2016 Napisano 26 grudnia 2016 Moim zdaniem wzmacniacz plus tuner. W stereo sub tylko przeszkadza, jednak co kto lubi. Miałem amplituner renomowanej marki i delikatnie mówiąc nie był to dźwięk wysokich lotów, po zmianie na wzmacniacz stereo duża poprawa.Oczywiście są super amplitunery grające dobrze w stereo , aczkolwiek nie są w cenie 2kzl. .. Odpisz, cytując
Recommended Posts