PevexX12 Napisano 25 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2016 WitamNiedawno kupiłem 2 kolumny i mam je podłączone do amplitunera Yamaha RX-V640 wraz z subwooferem Koda sw-550.Ale sporo czytałem że wzmacniacz stereo jest lepszy od amplitunera i zastanawiam się właśnie nad kupnem wzmacniacza stereo.I problem jest taki że w wzmacniaczach prawie że nie ma albo w ogóle nie ma wejścia na subwoofer. I boje się że z wzmacniaczem stereo będą miały mało basu i chciałbym to uzupełnić subwooferemA i na oku mam wzmacniacz Yamaha ax-500 albo inne modele a kolumny to STX DIY z głośnikami: W.18.200.8.MCX oraz T.10.200.8.PCXPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightrunner Napisano 25 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2016 PevexX12 ale o co ty ostatecznie pytasz, bo z twojego postu ciężko wywnioskować o co dokładnie chodzi.Chcesz abyśmy ci pomogli znaleźć sposób na podpięcie suba do wzmacniacza stereo, czy chcesz zapewnienia, że ze wzmacniaczem stereo basu ci nie braknie ?Suby zazwyczaj mają wejścia dla niskich i wysokich sygnałów (nie wiem jak twój model) i to w zasadzie chyba rozwiązuje problem ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PevexX12 Napisano 25 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2016 Cytat PevexX12 ale o co ty ostatecznie pytasz, bo z twojego postu ciężko wywnioskować o co dokładnie chodzi.Chcesz abyśmy ci pomogli znaleźć sposób na podpięcie suba do wzmacniacza stereo, czy chcesz zapewnienia, że ze wzmacniaczem stereo basu ci nie braknie ?Suby zazwyczaj mają wejścia dla niskich i wysokich sygnałów (nie wiem jak twój model) i to w zasadzie chyba rozwiązuje problem ... Mi chodzi oto jak podłączyć subwoofer to wzmacniacza stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightrunner Napisano 25 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2016 Z tego co mi google podpowiedziało wnioskuje, że z tyłu suba masz wejście "speaker level input", które należy podłączyć do wyjścia ze wzmacniacza, razem z kolumnami.Czyli zamiast łączyć suba przez RCA połączysz go "zwykłymi" przewodami do wyjścia wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts