Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
koledzy, macie jakies doświadczenie z audio analogue crescendo

wzmacniacz i cd, do słuchania rocka i metalu, pokój 17m2, głosniki podłogowe canton gle 407

nie miałem okazji słuchać, u mnie na wsi taki sprzet niedostępny

czytałem kilka opinii że nieźle to gra rocka i bym chciał dokonac zakupu

będe wdzieczny za każdą opinię
Napisano
Witaj, moim zdaniem będzie lepszy od HK 3480 . Miałem ciut słabszy model HK 3380 i szału nie było. W mojej opini te nowsze amplitunery nie trzymały poziomu jaki prezentowały starsze konstrukcje Harmana z lat 90tych
Masz możliwość wypożyczenia za kaucją? Jeśli tak to nie ryzykujesz wtopy jedynie koszt paliwa musiałbyś wrzucić w koszty .
Napisano
To jest wzmacniacz grający dość mocno skrajami pasma. Czyli do rocka powinien się nadawać. Ale niskie tony ma bardzo mocne.
Z kolei nie ze wszystkimi bardziej wymagającymi kolumnami sobie poradzi. Choć z podstawkowymi bez trudu.
Nie wiem jak z kolumnami Canton GLE (Głośniki podłogowe? A co to?), ale powinno być dobrze, o ile trafi w Twój gust.
Najlepiej poczytaj recenzję. Wiesz jak grają Twoje kolumny i zastanów się czy wzmacniacz będzie Ci odpowiadał.

http://www.hi-fi.com.pl/systemy-hi-fi-test...-crescendo.html
Napisano
dzięki panowie za opinie. dwie recenzje w rodzimych pismach wskazywały że to dobry system dla rocka. recenzje zagraniczne nie sa tak pochlebne. dlatego dopytam czy słuchaliscie na tym zestawie muzyki rockowej ( Metallica, Dream Theater, Ac/dc, Slayer, Santana, Kult, Acid Drinkers itp.) ?