Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 15.04.2019 o 23:25, harychorzow84 napisał:

U mnie na pokładzie hk680 i lekko zmodyfikowany hd750 do tego zrobiłem  monitory na głośnikach SB Acoustic i jest miód dla moich uszu.

Z Holandii jedzie do mnie od miesięcy poszukiwany HD 760.Jestem ciekawy czy opinie o nim nie są przesadzone😊

• 3 weeks later...
Napisano

Witam. HK 3770 posiada wejście phono. Mam zamiar uzupełnić mój zestaw o gramofon (posiadam trochę vinyli ). Jak oceniacie jakość tego preampa ? Czy może wraz z gramofonem dokupić przedwzmacniacz zewnętrzny?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Niestety, ale będąc od 15 lat użytkownikiem topowych modeli sprzętu firmy Harman Kardon, mogę śmiało stwierdzić jeden smutny fakt: maja najgorsza obsługę i wsparcie swoich produktów (a w sumie to ich brak). Kiwanie klienta to ich specjalność. Teraz SONY dołącza do nich.

• 1 month later...
Napisano
Dnia 10.06.2018 o 11:53, andrzej2050 napisał:

Witam jestem posiadaczem Harman/Kardon PM655 od 3 lat lecz szukam modelu wyżej ale tylko ze stajni harmana. Dysponuje kwotą do 1000zł i proszę o porady.

Witam 

Mam do sprzedania Harman kardon pm655vxi, który gra u mnie z kolumnami canton fonum 601 

• 1 month later...
Napisano

Witam, w temacie marki chciałem zapytać o kwestię pilota do starszych wzmacniaczy, mianowicie posiadam HK 6500, kupiony bez pilota. Myślałem, że nie będzie z tym problemu, teraz jednak patrzę że pilot do tego modelu to jakieś widmo. Nawet zdjęcia owego modelu z pilotem nie potrafię znaleźć. 

Możliwe zatem, żeby ten wzmacniacz nie oferował obsługi polotem?

Napisano
41 minut temu, poldek napisał:

Ja mam PM 650 Vxi też nie ma pilota. Google nic nie wiedzą? 

No niezbyt - ani na temat pilota do konkretnego modelu (czy w ogóle powstał), ani na temat tego jak zaprogramować inny pilot i czy w ogóle się da

• 3 weeks later...
Napisano

Dostałem tydzień temu od kuzyna HK3380. Po odkurzeniu w środku zaczął nawet grać na słuchawkach, choć zwiększenie głosu powoduje trzeszczenie. Na kolumnach nie gra. Kondensatory wyglądają na całe, może to końcówki mocy. Będę kombinował dalej by zostać w klubie ;)

Jeśli mi się nie uda, będę szukał czegoś do swoich monitorków.

• 1 month later...
Napisano (edytowany)

Witam wszystkich. Planuje kupić hk-690. Czy ktoś w Szczecinie lub bliskiej okolicy posiada ten wzmacniacz?. Jeżeli to możliwe chciałbym go posłuchać. Obecnie mam Marantz pm 7000 i nie wiem czy warto się przesiąść na harmana. Może ktoś słuchał  tych wzmacniaczy i ma porównanie ?

Edytowano przez Marian76
  • 4 weeks later...
Napisano

Hk 690 jest dobrym wzmacniaczem, miałem takie dwa. Jednak trzeba pamiętać , że Harman gra dużym basem i fajnie byłoby go zestawić raczej ze "szczupłymi" kolumnami lub przynajmniej neutralnymi. 

Pomieszczenie , odległość od ścian etc mają duży wpływ na bas. Dlatego trzeba o tym pamiętać. 

Co do Marantza niestety nie znam tego urządzenia.

• 9 months later...
Napisano (edytowany)

A co mi tam...

Po pierwsze witam Zombiaków bo temat umarł jak widzę.

Mam na pokładzie budżetówki bo na takie mnie wtedy było stać:

AVR 255, HD 970 limit ed.

i nagłośnienie Dali 6 Concept 5 + 1 Magnata

Całość jak na tą półkę przystało gra w ten a nie inny sposób i co mi zrobicie  #:) 

Foty dla osłody smutnych dni

Dodam że gra to w wydzielonej części saloniku, jakoś tak 4m x 5m

20201107_002900.jpg

20201106_225901.jpg

20201106_230335.jpg

20201106_230101.jpg

20201026_185054.jpg

Edytowano przez Erd Todi
  • 7 months later...
Napisano

Temat trochę martwy ale się przywitam ;)

Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem H/K PM 665. Wzmacniacz gra u mnie z kolumnami Wharfadale 505.2 a źródłem doznań są Akai GX-67, Akai CD-57
oraz Audiotechnika LP120.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej konfiguracji lecz chodzi za mną powoli zmiana kolumn na jakieś fajne i niedrogie podłogówki.  Ktoś jest w stanie polecić coś co fajne zagra?
Muza to głównie rock, metal czasem jakaś elektronika.

Pozdrawiam 

• 3 months later...
  • 3 months later...
Napisano

Witam wszystkich serdecznie!

Mam pytanie odnośnie hk680/hk690 albo pm665/pm655. Na chwilą obecną bardzo prościutki model AVR20II wraz z kolumnami (proszę się nie śmiać, wiem że zestaw z czapki złożony, ogólnie jestem laikiem w tych sprawach:)) magnat zero 6. Na tą chwilę jestem zadowolony z tego zestawu, gra na prawdę ładnie. Nie jestem maniakiem jeśli chodzi o czysty dźwięk lecz bardziej o Bass i ten Harman bardzo przypadł mi do gustu bo schodzi bardzo nisko i miękko. Szczególnie podoba mi się funkcja loudness. W modelach HK nie ma tej funkcji a w pm'ach jest mógłby się ktoś wypowiedzieć czy lepiej wziąć któryś z modeli pm czy w tym hk680 nie będę potrzebować bo i tak będzie ładnie grało?

Obawiam się że jak kupię hk680 to mogę się rozczarować aczkolwiek ten hk680 to calkiem co innego niż AVR który posiadam. Chciałbym zrobić porządek z tym sprzętem, obecny AVR ma wyjście na głośniki 8ohmow a te magnaty to 4ohmy.

• 2 months later...
Napisano

witajcie, bardzo podoba mi się marka. kiedyś miałem laptopa toshiba z wbudowanymi głośnikami Harman / Kardon. to były oczywiści małe głośniki, ale jakość odtwarzanej muzy dawały taką, że cała moja rodzina nie mogła uwierzyć, że takie maleństwa tak pięknie grają. Teraz pomyślałem o zakupie gramofonu tej firmy, ale chyba nie produkowali takich rzeczy.

• 1 month later...
Napisano (edytowany)

Cześć.

Kupiłem HK PM665, byłem zadowolony przez miesiąc. Wzmacniak umarł. Dałem do sprawdzonego serwisu i niestety uczciwie gość przyznał, że jest jakiś haczyk, nie poradził sobie. Okazało się, że końcówka mocy miała już zdjęte zabezpieczenie, więc miałem pecha. Może ktoś zna sprawdzony serwis w dowolnym miejscu w Polsce specjalizujący się w sprzęcie HK??? Wzmacniacz bardzo mi się podobał, więc chciałbym go odzyskać :)

Edytowano przez Slowik12
Napisano
Dnia 29.01.2022 o 10:03, mario_ napisał:

Witam wszystkich serdecznie!

Mam pytanie odnośnie hk680/hk690 albo pm665/pm655. Na chwilą obecną bardzo prościutki model AVR20II wraz z kolumnami (proszę się nie śmiać, wiem że zestaw z czapki złożony, ogólnie jestem laikiem w tych sprawach:)) magnat zero 6. Na tą chwilę jestem zadowolony z tego zestawu, gra na prawdę ładnie. Nie jestem maniakiem jeśli chodzi o czysty dźwięk lecz bardziej o Bass i ten Harman bardzo przypadł mi do gustu bo schodzi bardzo nisko i miękko. Szczególnie podoba mi się funkcja loudness. W modelach HK nie ma tej funkcji a w pm'ach jest mógłby się ktoś wypowiedzieć czy lepiej wziąć któryś z modeli pm czy w tym hk680 nie będę potrzebować bo i tak będzie ładnie grało?

Obawiam się że jak kupię hk680 to mogę się rozczarować aczkolwiek ten hk680 to calkiem co innego niż AVR który posiadam. Chciałbym zrobić porządek z tym sprzętem, obecny AVR ma wyjście na głośniki 8ohmow a te magnaty to 4ohmy.

Odpisze gdyby ktoś miał podobną rozkmine. Miałem okazję przetestować oba i jednak pm ma lepszy bas z podbiciem.

Zakupiłem docelowo pm655 i tu mogę koledze @Slowik12 podpowiedzieć że jest serwis niedaleko Bremen który naprawia wzmacniacze na cały świat. Może ktoś pomyśli że zwariowałem ale to właśnie od nich zakupiłem pm655 za 685€. Dostałem od nich 3 letnia gwarancję, wymienili wszystkie możliwe elementy na nowe, zakonserwowali, tłumaczyli wszystko jak się ze sprzętem obchodzić its. Miałem przyjnosc zwiedzic ich punkt, w środku mega dużo wzmacniaczy - takie ala muzeum(pozwolę sobie załączyć kilka fotek) Serwis wg mnie mega profesjonalny, działa od 1982 roku, ekipatam pracująca widać że ma mega doświadczenie i wiedzę. Co do wzmacniacza który zakupiłem - nie wiem czy dobrze go zrozumiałem ale mówił że jako jedyni na świecie mają dostęp do paru elementów których już się w sumie nie da kupić i dlatego są znani na cały świat. Ponoć dość sporo przętu robią i wysyłają na Amerykę.

Gdzieś na polskim forum jak szukałem informacji widziałem wzmiankę na ich temat, nie wiem czy czasem nie tutaj. W każdym bądź razie polecam serwis z Worpswede.  20220218_170440.thumb.jpg.3222bdb7eaa9a53c106713dba1de1925.jpg

20220218_135015.jpg

20220218_134855.jpg

20220218_134756.jpg

Napisano (edytowany)

Generalnie jak masz wzmacniacz to wyjdzie taniej, na ich stronie jest cennik co do konkretnego modelu:

https://wohnraum-studio.de/index.php?c1=preise&l=de

Wiem że ceny dla nas mogą wydawać się z kosmosu bo przeliczamy na zł ale no cóż

Zrobię mała reklamę, mam nadzieję że nie dostanę bana, zamieszczam screena z ich konta na eBay, 100% pozytywnych na 4,7k transakcji i konto od 2000 roku ;)

Screenshot_20220519-185428_eBay.jpg

Edytowano przez mario_
  • 2 months later...
Napisano
Dnia 30.06.2021 o 14:59, Flipper napisał:

Temat trochę martwy ale się przywitam ;)

Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem H/K PM 665. Wzmacniacz gra u mnie z kolumnami Wharfadale 505.2 a źródłem doznań są Akai GX-67, Akai CD-57
oraz Audiotechnika LP120.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej konfiguracji lecz chodzi za mną powoli zmiana kolumn na jakieś fajne i niedrogie podłogówki.  Ktoś jest w stanie polecić coś co fajne zagra?
Muza to głównie rock, metal czasem jakaś elektronika.

Pozdrawiam 

Klipsch R 620 F