Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Napisz post jak należy, a link mam np. w stopce .

Po co chcesz dokupić do amplitunera KD jeszcze wzmacniacz, jak masz i tak 2 kolumny, lepiej sprzedaj amplituner i kup tylko wzmacniacz.
Plan to w końcu kino, czy muzyka ?
Amplituner kina domowego ( stary i średni) więc będzie średnia jakość i w muzyce, a filmy też jakoś średnio i nie pełnie, co więc ?
Lubisz boczny głośnik w kolumnach? Masz duży pokój icon_wink.gif ?
Napisano
Witam.

Kolumny tylko do stereo. Lubie BASS...Nie wiem czy lubię boczne głośniki bo nie miałem nigdy. W załączniku plan pokoju.
JVC obecnie chodzi pod KD w sypialni.
Czyli potrzeba wzmacniacz?.Tylko że muzyka puszczania będzie z TV ,najlepiej po optycznym a wzmacniacz z optykiem to chyba drogo.

DSC01446.jpg

Napisano
Kolumny z bocznym głośnikiem muszą mieć dużo więcej miejsca z boku niż standardowe kolumny, inaczej będzie nie bas ( bass?) tylko dudnienie i odbity pogłos.
Inna rzecz, w tak mały pokój chcesz wsadzić duże podłogówki i dać je w róg ?
Kolejna sprawa z amplitunerem i jego wejściami tu masz rację, jednak wybierając kolumny patrz by były efektywne ( powyżej 90dB) bo ten amplituner jest bardzo słaby i będzie mjał problem z basem i dobrym wysterowaniem kolumn.
Tak więc jak chcesz podłogowe kolumny to raczej te klasyczne w budowie i nie za duże ( typ magnat supreme 802 aż nadto duży)

Do wzmacniacza , a raczej Tv, wystarczy kupić DAC typu fiio d3 i masz sprawę wejścia optycznego rozwiązaną.