pienio77 #1 Napisano 28 stycznia 2017 Witam mieże się z zakupem kolumn M-Audio HRS-85 lub Jamo S628. Posiadam amplituner JVC RX5022R. Kolumny tylko do stereo. I pytanko czy ten amplituner wystarczy, a może dokupić sam wzmacniacz??.Link do opisu JVC http://www.backoffice.be/prod_uk/JVC/rx-50...nnel_silver.asp Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 29 stycznia 2017 Napisz post jak należy, a link mam np. w stopce .Po co chcesz dokupić do amplitunera KD jeszcze wzmacniacz, jak masz i tak 2 kolumny, lepiej sprzedaj amplituner i kup tylko wzmacniacz.Plan to w końcu kino, czy muzyka ?Amplituner kina domowego ( stary i średni) więc będzie średnia jakość i w muzyce, a filmy też jakoś średnio i nie pełnie, co więc ? Lubisz boczny głośnik w kolumnach? Masz duży pokój ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pienio77 #3 Napisano 29 stycznia 2017 Witam.Kolumny tylko do stereo. Lubie BASS...Nie wiem czy lubię boczne głośniki bo nie miałem nigdy. W załączniku plan pokoju.JVC obecnie chodzi pod KD w sypialni.Czyli potrzeba wzmacniacz?.Tylko że muzyka puszczania będzie z TV ,najlepiej po optycznym a wzmacniacz z optykiem to chyba drogo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #4 Napisano 29 stycznia 2017 Kolumny z bocznym głośnikiem muszą mieć dużo więcej miejsca z boku niż standardowe kolumny, inaczej będzie nie bas ( bass?) tylko dudnienie i odbity pogłos.Inna rzecz, w tak mały pokój chcesz wsadzić duże podłogówki i dać je w róg ?Kolejna sprawa z amplitunerem i jego wejściami tu masz rację, jednak wybierając kolumny patrz by były efektywne ( powyżej 90dB) bo ten amplituner jest bardzo słaby i będzie mjał problem z basem i dobrym wysterowaniem kolumn.Tak więc jak chcesz podłogowe kolumny to raczej te klasyczne w budowie i nie za duże ( typ magnat supreme 802 aż nadto duży)Do wzmacniacza , a raczej Tv, wystarczy kupić DAC typu fiio d3 i masz sprawę wejścia optycznego rozwiązaną. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach