Masownik Napisano 7 lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 lutego 2017 WitamMam pokój 20 m2 i zamierzam go trochę nagłośnić bo jak wiadomo obecnie płaskie TV nie mają za ciekawego dźwięku. Soundbar odpada bo to dalej jak dla mnie lipa. Głośniki mają mi służyć do grania na xbox one, oglądania filmów z dźwiękiem DTS oraz do YT i muzyki.Na początek chciałem 2 frontowe kolumny + amplituner, później może rozbuduję zestaw o suba. Przeglądałem tak oferty i wybrałem magnat 675 lub wyższy już 3 drożny 677 i do tego aplituner Yamaha RX-V381 a może Denon AVR-X520BT? Da radę tym głośnikom? I jaka różnica jest między głośnikami 677 a 675 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 lutego 2017 Witaj,A czy będziesz rozbudowywać zestaw o kolejne kolumny centralny i tyły? Bo jeśli nie to powinieneś wybrać amplituner stereo a nie kina.Suba i tak podlaczysz bez problemu. Jeśli jednak tam to nieco lepszym wyborem jest Yamaha 381 lub ewentualnie Pioneer 531. Chodź stawiał bym na yamahe.Co do kolumn to model 677 gra nieco lżej, ma więcej powietrza i swobody w graniu. Model 675 z kolei gra mocniej. Ze względu na mniejszy roklad prądu po głośnikach.Zapraszam cię na odsluch porównawczy sobie oba modele.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masownik Napisano 8 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2017 Cytat Witaj,A czy będziesz rozbudowywać zestaw o kolejne kolumny centralny i tyły? Bo jeśli nie to powinieneś wybrać amplituner stereo a nie kina.Suba i tak podlaczysz bez problemu. Jeśli jednak tam to nieco lepszym wyborem jest Yamaha 381 lub ewentualnie Pioneer 531. Chodź stawiał bym na yamahe.Co do kolumn to model 677 gra nieco lżej, ma więcej powietrza i swobody w graniu. Model 675 z kolei gra mocniej. Ze względu na mniejszy roklad prądu po głośnikach.Zapraszam cię na odsluch porównawczy sobie oba modele.Pozdrawiam Właśnie myślałem że 677 zagra lepiej bo są już 3 drożne a 675 są tylko 2,5.Właśnie to się okaże dlatego nie chce się zamykać w samym stereo, amplituner stereo wogole do fimów blu ray i zapisu dzwieku dts się nada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 lutego 2017 DTS nie ale do odbioru w stereo tak. 677 gra inaczej, pytanie co dla ciebie znaczy lepiej. Lekkość swoboda ktoś daje 677 czy bardziej gęsty dźwięk z 655. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masownik Napisano 8 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2017 Cytat DTS nie ale do odbioru w stereo tak. 677 gra inaczej, pytanie co dla ciebie znaczy lepiej. Lekkość swoboda ktoś daje 677 czy bardziej gęsty dźwięk z 655. Który z nich ma lepszy bass? No właśnie a mi o DTS chodzi więc stereo odpada na starcie. Ta yamaha to jest ta co ja podalem? czy jakas inna wersja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 lutego 2017 677 ma lepszy bas, bardziej kontrolowany.Ta Yamaha o której pisales model 381 ma dts hd i dolby true hd.Jednak z tym modelem będzie to grało przeciętnie. Jest to najniższy model. Tu przydał by się niestety 681 lub onkyo 656. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masownik Napisano 9 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2017 Cytat 677 ma lepszy bas, bardziej kontrolowany.Ta Yamaha o której pisales model 381 ma dts hd i dolby true hd.Jednak z tym modelem będzie to grało przeciętnie. Jest to najniższy model. Tu przydał by się niestety 681 lub onkyo 656. tylko ja nie rozumiem jednego, psizemy o yamaha 381 to chodzi dokladnie o ten model.? Amplituner Yamaha RX-V381 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 lutego 2017 Tak dokładnie. Pisales o nim w pierwszym poście. Literki świadczą o tym że to jest amplituner nic więcej to dokładnie ten sam model Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts