kamil79123 Napisano 22 lutego 2017 Napisano 22 lutego 2017 Witam,pierwszy raz zawitałem na tym forum. Jeśli założyłem temat w złym dziale - z góry przepraszam jednocześnie prosząc o przeniesienie.Sprawa jest prosta, jednakże nie dla mnie:Posiadam laptop Lenovo z serii Y z WBUDOWANYM Dolby Audio, które prezentuje się tak:Nie mam pojęcia, jak ustawić equalizer - jest on nieco inny, niż te, z którymi byłem przystosowany obcować dotychczas.Jeśli jest jakaś osoba, która się na tym zna; bądź chcę po prostu pomóc, to bardzo proszę o dwie rzeczy:- sprecyzować, za co odpowiadają poszczególne słupki;- przedstawić mi proponowane ustawienia do słuchania muzyki (zależy mi na czystym dźwięku i głębokim(jednocześnie mocnym) bassem.Za każdą odpowiedź będę wdzięczny, z góry dziękuję i życzę miłego dnia! Odpisz, cytując
Kostku Napisano 11 marca 2017 Napisano 11 marca 2017 Słupki oznaczają częstotliwość. Po lewej masz dźwięk najniższy, a idąc w prawo coraz wyższy. Jeśli chcesz głośniejszy bas, to powinno cię interesować kilka pierwszych słupków (suwak w górę, lecz ostrożnie). Szkoda, że nie są opisane.A jeśli chcesz jak najwyższą jakość dźwięku, to powinieneś odinstalować tego typu oprogramowanie. Nadal będzie to niestety tylko dźwięk z jakiejś słabej, zintegrowanej karty. W wolnej chwili polecam poczytać w internecie o przetwornikach cyfrowo-analogowych. Na pewno nie zaszkodzi, a może dużo pomóc (nawet przy stosunkowo niewielkim nakładzie finansowym). Temat najbardziej pasowałby do działu "PC-Audio". Poproś moderatora o przeniesienie. Odpisz, cytując
Recommended Posts