Luxjacek Napisano 27 marca 2017 Udostępnij Napisano 27 marca 2017 Czy ktoś wie i może polecić sensowny rozgałęziacz HDMI na Audio, tak aby podłaczyć chromecasta zwygłego do niego a z niego dalej hdmi na tv, ale audio nejlepiej analogowo na wzmacniacz ? poszukuje takiego rozgałęziacza, aby dało się podłaczyć do niego na IN 2 lub 3 HDMI, a na wyjściu aby miał HDMI i audio. Chyba, że zasugeruje ktoś jakieś inne wyjście. Teraz cierpię, bo dźwięk z chromecasta muszę puszczać wyjściem słuchawkowym z TV na wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2017 rozumiem ż posiadasz Chromecasta Video? przez rozgałęziacz HDMI chcesz podać rownież audio na wzmacniacz? najlepiej i najprościej było by wyjść optykiem z TV na wzmacniacz o ile jedno i drugie ma takowe wejście / wyjście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinek2 Napisano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2017 Dnia 27.03.2017 o 22:00, Luxjacek napisał: Czy ktoś wie i może polecić sensowny rozgałęziacz HDMI na Audio, tak aby podłaczyć chromecasta zwygłego do niego a z niego dalej hdmi na tv, ale audio nejlepiej analogowo na wzmacniacz ? poszukuje takiego rozgałęziacza, aby dało się podłaczyć do niego na IN 2 lub 3 HDMI, a na wyjściu aby miał HDMI i audio. Chyba, że zasugeruje ktoś jakieś inne wyjście. Teraz cierpię, bo dźwięk z chromecasta muszę puszczać wyjściem słuchawkowym z TV na wzmacniacz. udało Ci się może rozwiązać kwestię podłączenia chromecasta do wzmacniacza audio? mam w sumie podobny problem. Chromecasta podłączyłem do wiszącego pod sufitem projektora, który oczywiście ma jakiś śmieszny głośniczek, ale jednak zależy mi aby dźwięk jednocześnie transmitować z komputera np do podłączonego chromecasta audio, który jest podłączony do klasycznego wzmaka. Jak odpalam Youtube lub jakiegoś VoD, to jestem proszony o wybranie jednego z urządzeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2017 Chłopaki mało precyzyjnie pytacie. Czytam 10 razy i nadal nie wiem o co chodzi:) albo ja jestem ograniczony albo ktoś źle formułuje pytanie. Jaki to chromecast jest jeden, czy dwa? Podejrzewam, że dwa w tym jeden audio a drugi klasyczny do przesyłu audio-video, tak? Audio Chrome podłącza się kablem mini jack-2 x rca bezpośrednio do wzmacniacza stereo lub poprzez DAC kablem optycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinek2 Napisano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2017 Jest tak jak napisałeś. Chromecast klasyczny podłączony do projektora - HDMI, a Chromecast Audio do wzmacniacza audio. Po odpaleniu filmu dźwięk słychać z głośniczka projektora - czyli jakby go nie było Optymalnie byłoby aby w tym samym czasie dało się przesyłać audio do Chromecasta Audio. Mógłbym od biedy połączyć wyjście audio projektora z wejściem wzmacniacza, ale lecieć z kablem przez cały pokój? Udało mi się przekierować całe audio z laptopa do Chromecasta Audio, ale jest pewne opóźnienie które irytuje podczas oglądania filmów - obraz nie zgrywa się z dźwiękiem. Poniżej link z narzędziem: Dostrzegłem także, że jak przekieruję sam dźwięk filmu, który puszcze w przeglądarce Chrome na Chromecasta Audio, to występuje takie samo opóźnienie dźwięku jak powyżej, także może jest to wina Google, bo dźwięk jest też pewnie zasysany przez Chromecasta Audio przez internet, a nie przez sieć lokalną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjann Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 (edytowany) Cześć. Czy udało Ci się puścić dźwięk na głośnikach? Mam identyczny problem. Dzwiek filmu leci na głośnikach projektora (wpięty jest doniego zwykły chromecast) a chciałbym przesłać na chromecast audio wpięty jackiem do aux na głośniku. Dodatkowo na netflix są do wyboru różne sposoby odtwarzania dźwięku. Działa tylko na stereo a jest jeszcze Dolby Digital plus 5.1 Pozdr Edytowano 28 lipca 2021 przez Gracjann Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Karwot Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Właśnie, czy istnieje możliwość przesłania dźwięku z Chromecast 3 na Chromecast Audio? Gdzieś czytałem, że można grupować urządzenia ale dokładnie nie wiem jak to działa. Może ktoś podpowie jak to ogarnąć? Podłączony do starego TV Chromecast 3 --> wysyłanie do Chromecast Audio (ewentualnie też Chromecast 3) podpiętego do Amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudail ifru Napisano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2021 A splitter will duplicate a signal and send it out through multiple HDMI cables. ... So if you have a 4K source, a 4K TV and a 1080p TV, the 4K source will only send 1080p. The splitter won't convert the signal to 1080p just for that TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts