tajwan02 Napisano 29 marca 2017 Udostępnij Napisano 29 marca 2017 (edytowany) Witam, może pomożecie, mam problem mianowicie taki: Włączam tv, dekoder UPC Horizon GO + amplituner i nie mam obrazu, za każdym razem miga HDMI na amplitunerze, muszę każdo razowo wejść do menu amplitunera i wyjść aby obraz i dźwięk się pojawił. Modelu tv nie pamiętam bo w pracy jestem, ale jest to starszy model. Dlaczego po każdym wyłączeniu wszystkich sprzętów musze wchodzi do menu aby wszystko zadziałało? Może będzie ktoś miał pomysł jak to rozgryźć. Edytowano 29 marca 2017 przez tajwan02 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 marca 2017 Udostępnij Napisano 30 marca 2017 Ale zmieniasz coś w tym menu czy tylko wchodzisz i wychodzisz? Robiłeś jakieś zmiany w ampli? Zrób reset. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajwan02 Napisano 30 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2017 (edytowany) Witam, nie nie robie żadnych zmian w menu, po zalaczeniu upc i amplitunera miga napis hdmi " z tego co wyczytałem ponoc jak miga nie rozpoznaje zrodla sygnalu" wystarczy że wejdę do menu na sekund 5 napis hdmi na ampli przestaje migac, wychodze i wszystko dziala. Dodam że po tej kombinacji jak odpale ps4 i zmienie na game to obraz jest. Po ponownym wyłączeniu ampli ponownie pojawia się ten sam problem Edytowano 30 marca 2017 przez tajwan02 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajwan02 Napisano 30 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2017 Po resecie tak jak by działało ok i zaś to samo, bez wejscia do menu nie ma obrazu ani dzwieku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2017 Udostępnij Napisano 31 marca 2017 Sprawdź inne gniazda. Obawiam się że może być konieczna wizyta w serwisie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajwan02 Napisano 31 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2017 Dzieki za zainteresowanie tematem, no nic jutro podbije gwarancje w mediaexpert i jak coś w poniedziałek zawiozę amplituner do autoryzowanego serwisu niech go sprawdzają. Raz zaskoczy i po wlaczeniu dekodera jest obraz, innym razem ponownie musze wejść do menu i wyjść aby wszystko zadziałało więc coś jest nie tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajwan02 Napisano 3 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 hmmmm dodam ze wyglada to tak dokladnie, jak wlacze konsole lub dekoder upc bez wlaczenia tv i amplituner to slychac dzwiek a przy włączeniu tv miga hdmi i musze do menu wejsc ampli może jednak to wina tv? postaram sie sprawdzic na innym tv i dam znac czy sie z tym uporałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 Dziwne jest to że znaczek HDMI jednak mruga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajwan02 Napisano 20 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2017 Witam, wczoraj przyjechał nowy tv do mnie Sony kd55 xd8005 i wszystko dziala jak należy, rano po nocce bede testowal jak ps4pro dziala w 4k jak i bedzie to wygladalo jak w kinie pozmieniam ustawienia, troszku sprzet potestuję ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2017 W kinie 4k zapewne wypadnie tak samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts