Sev Napisano 6 maja 2008 Udostępnij Napisano 6 maja 2008 Mam takie pytanieZnalazłem na stronie audiotona opis na konstrukcje prostego bufora lampowego.http://www.audioton.republika.pl/bufor.html Elektronik raczej ze mnie nie tęgi, ale mam znajomego który para się trochę elektroniką (ale nie audio) powiedział że jak trzeba to pomoże.Powiem szczerze że troszkę się przypaliłem na ten bufor, ale zastanawiam się czy to ma sens? Mam baaaaardzo budżetowy sprzęt ( Akai AA -1030 + Tonsil Fenix II 100W) a do czasu kupienia jakiegoś sensowniejszego odtwarzacza CD używam wszystko czytającego DVD LG DVX286Jak myślicie czy ten bufor zmieni brzmienie? (na lepsze mam nadzieję) Czy sobie darować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 Bufor powinien dodać brzmieniu ciepełka ,tak cenionemu przez niektórych.A czy warto ,sam musisz odpowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 Od kiedy zwolennik tranzystora poleca lampy??Nawrócił się czy co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 18 maja 2008 Udostępnij Napisano 18 maja 2008 W swoim zestawie mam "prosiaczka" X10D firmy Musical Fidelity i jestem bardzo zadowolony. Wszystkie pozostałe klocki mam tranzystorowe i nic się nie gryzie.Poprawie uległa przede wszystkim przestrzeń i dynamika, dżwięk był generalnie "większy".Cenowo ten bufor Cię nie zrujnuje, raczej powinien przynieść poprawę. Kto wie, może powali Cię na kolana nawet przy "baaaaardzo budżetowym" sprzęcie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 19 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2008 Dzięki za odpowiedzi. Pomalutku pewnie się będę za ten buforek zabierał...na razie czytam...znalazłem jeszcze na sieci ( http://ecclab.com/x10d.htm ) "ostateczną" wersję X10D...Zobaczymy być może zacznie się moja przygoda z lampą... a może "pogonie" go na allegro żeby sie koszty zwróciły Niemniej jednak dzięki i pozdrawiam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2008 Jak uruchomisz bufor napisz o swoich wrażeniach.Raz słuchałem prosiaczka i przyznam się że z przyjemnością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts