Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Kupiłem kolumny infinity reference 61 i chciałbym by teraz móc je uruchomić, kupić amplituner który posiadał by opcje bluetooth lub to połączenie spotify coś tam. Po prostu chciałbym puszczać muzyke z telefonu bezprzewodowo.

Niestety budżet okrojony wiec tylo 700-1000zł oczywiście używany. Pokój ma +- 18m2 taki kwadrat jakby i na razie sb go kończe wiec mebli za bardzo nie ma. Po prostu z jednej strony łóżko a na przeciw telewizor i kolumny. Wiem wiem że wzmacniacz lepszy w tym przediale ale i tak nigdy nie miałem lepszych kolumn oprócz jakiejś tam wieży wiec nawet nie odczuje tej różnicy ;)

Priorytetem jest fakt bym mogl bezprzewodowo muzyczke zapodać :)

Edytowano przez hadzerr
Napisano

Witaj,

Nie wiem czy dostaniesz w takiej cenie.

Onkyo 8050 nie miał BT, podobnie jak RN500 od Yamahy.

Z kolei nowe modele 8150 i RN602 raczej używanych w tej kwocie nie dostaniesz. NA te modele poluj.

Albo idź w wzmacniacz Harman HK680 + Chromecast Audio i kwestie spotify masz załatwioną. A jakość dźwięku o klasę wyżej.

Napisano (edytowany)

Rozumiem, a taki wzmacniacz  Denon pma 860 i do tego chromecast lub jakis adapter bluetooth to również dźwięk o klasę lepszy ? W porównaniu z amplitunerem używanym do 1k zł ?

No i czy te nowe modele amplitunerów tj. Onkyo 8150 i RN602 yamaha to czy pomiędzy nimi a wzmacniaczem też bd duża różnica czy juz nie ?

Edytowano przez hadzerr