adamek3322 Napisano 16 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2017 Witam mam pytanie z racji że jestem początkowy prosze o wyrozumiałosć posiadam amplituner yamaha r3 chciałbym podłaczyć kolumny 4 omy czy to jest możliwe ? dodaje załacznik ze wzmacniaczem dane a to sa dane kolumny prosze o pomoc moge je podłączyć Dane techniczne: moc wyjściowa: RMS 1,2W x 2 (THD+N=10%, fo=1KHz); odległość poziomu szumów: >=85dB(A); zniekształcenia: =<2%; wspólny regulator głośności: -głośnik basowy: 4 calowy (106 mm), ekranowany magnetycznie, 4 Ohm; -głośnik wysokotonowy: 13 mm, ekranowany magnetycznie, 4 Ohm; Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 Tak omowo możesz podłączyć. Ale jesteś pewien że to ma 1,2 w? Przecinek? To najsłabszy wzmacniacz ever:) Nie no żart. Na pewno tyle nie ma i technicznie możesz to podłączyć nic się nie stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamek3322 Napisano 17 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2017 a jeżeli wzmacniacz się bardzo grzeje jak pogra na tych kolumnach ? może coś się spalić czy bez obaw mogę je normalnie podłączyć ? jak zrobić żeby było dobrze a go nie spalić tak to jest głośnik 1,2 w w instrukcji sprawdzałem z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2017 No to chwile to głośnik ma 1.2 w czy wzmacniacz? Napisałeś moc wyjściowa. Stare amplitunery nie miały obwodu zabezpieczającego. Nie wiem co masz na myśli mówiąc mocno się grzeje. Mocno tak że nie możesz dotknąć? Czy tak że zrobisz jajecznicę? Ustalmy co to za kolumny bo te 1,2 (przecinek) w no bardzo mi nie pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian Kwiecień Napisano 18 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2017 głośniki moc głośników to jest 1,2 tak ja pisze tak mam w instrukcji to są kolumny edifer na USB były takie z pilotem przy kablu nie pamiętam modelu ale przerobiłem na kable pod wzmacniacz co do wzmacniacza to w załączniku masz jaki to wzmacniacz nie mocno tak strasznie sie nie grzeje ale inaczej niż przy innych kolumnach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2017 Ty, to ta sama osoba? No to głośniki komputerowe pod wzmak się nie nadają. Kup kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts